U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 11 juli 2011

Zomerevenementen

Niveau n.v.t.
Besturingssysteem n.v.t.
Publicatiedatum 3 juni 2011
Gewijzigd op 11 juli 2011
Auteur
Waardering
4,2 van 5 sterren
(13 stemmen)
Deze zomer is er van alles in de open lucht te beleven: theater in het Zeeuwse landschap, folkloristische dans in Groningen en muziek op het water in Amsterdam. Het aanbod is groot, en daarom zijn er de uittips van Meta de Vries, die u bij uw keuze helpen.

Meta de Vries

De uittips van Meta de Vries zijn elk weekend te beluisteren op Radio 1 en 2 en op vrijdag op Radio 5, bovendien vindt u ze ook online op lekkerweg.nl.

Online inspiratie

Een uitstapje plannen begint op internet. Kijk bijvoorbeeld op het evenementenoverzicht voor tal van zomeractiviteiten. Wilt u liever zoeken op regio of stad, dat kan op de stedenpagina of het regio-overzicht. Om u alvast in de stemming te brengen, geven we u een indruk van de overvolle Nederlandse evenementenkalender.
Zomerevenementen_Dans

Dans en folklore

Begin de zomer bij Op Roakeldais, een folkloristisch dansfestival vol beweging, kleur, klank en passie met volksdansgroepen uit alle hoeken van de wereld. Meer folkloristische dans beleeft u bij het Internationaal Folkloristisch Dansfestival in Odoorn. Hele andere sferen ontdekt u bij het Gebroeders van Limburg festival in Nijmegen waar u zich drie dagen lang in de Middeleeuwen kunt wanen.
Zomerevenementen_Folklore

Muziek en theater

In Den Bosch gaat u tien dagen lang op ontdekkingsreis door de wereld van de podiumkunsten bij Theaterfestival Boulevard. Nog meer genieten van theater kan eind augustus bij het Zeeland Nazomerfestival, waar theater, dans en muziek op bijzondere locaties in de openlucht samen komen. De basis zijn vier theaterproducties, speciaal gemaakt voor unieke locaties in het Zeeuwse landschap. Geen theater, maar wel muziek en dans, zijn te bewonderen tijdens het Zomercarnaval in Rotterdam.
Zomerevenementen_Carnaval

Bekijks op het water

Ook op en rond het water kunt u volop genieten van bijzondere evenementen. Naast het welbekende Friese Skûtsjesilen biedt Friesland ook met de Sneekweek een bijzonder zeilevenement met diverse muziekgezelschappen die voor de gezellige noten zorgen. Geen snelle, maar wel mooie boten kunt u bekijken bij het Varend Corso Westland. Meer muziek op het water hoort u tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam en bij de Harlinger Visserijdagen waar bovendien tientallen activiteiten worden georganiseerd. Sluit de zomer af met nog meer bijzondere boten en muziek bij de Flora- en Visserijdagen in Den Oever.

Dit artikel wordt u aangeboden door het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen. 

Lekkerweg 

Zomerevenementen_Varend Corso

Hoe waardeert u dit artikel?

Klik op de sterren om dit artikel te waarderen:
 -/5

Een vraag over het artikel?

  • Hieronder kunnen leden van SeniorWeb een reactie plaatsen op het artikel. 
  • Staat er een fout in het artikel of mist u iets? Meld het via ons contactformulier. 
  • Hebt u een computerprobleem? Stel uw vraag aan PCHulp.
  • Hebt u een vraag over uw lidmaatschap? Mail dan de Ledenservice.

SeniorWeb-leden vinden van dit artikel

Door calendula op vrijdag 3 juni 2011 om 15:36:
De eerste week van juli ga ik met mijn vriendin naar Groningen,dus meteen gebruikt gemaakt van deze site.Er is veel op te vinden,duidelijk en helder en voor elk wat wils.Aanrader!
Toon maximaal reacties per pagina.
Eerste Vorige
Pagina van
Volgende Laatste