Word: etiketten maken

Niveau
Benodigdheden Word 2013
Besturingssysteem Windows 7 en 8
Publicatiedatum 14 februari 2013
Gewijzigd op 28 maart 2015
Auteur
Waardering
3,5 van 5 sterren
(33 stemmen)
U kunt etiketten voor tal van gelegenheden gebruiken. Leer nu samen met ons hoe u in Word 2013 eenvoudig etiketten maakt. Voor het afdrukken van etiketten hebt u bedrukbare etikettenvellen nodig. Deze zijn in de kantoorboekhandel, de computerwinkel en het warenhuis verkrijgbaar. Ze zijn te krijgen in vellen van 21 of 24 stuks, meestal per 5 of 10 vellen.

Welke Word?

Word 2013 is te koop als onderdeel van het pakket Office 2013 en als onderdeel van het online pakket Office 365. Dit artikel is geschreven aan de hand van Word 2013 in Office 365.

De verschillen tussen Office 2013 en 365 worden uitgelegd in ons artikel 'Kiezen tussen Office 2013 en Office 365'. Bent u nog niet bekend met Word 2013? Dan is het raadzaam om eerst het artikel 'Word: de basis (Word 2013)' te lezen.

Stap 1: hetzelfde adres op een of meer etiketten (1)

Wilt u een adres afdrukken op één etiket of op het hele vel etiketten, doe dan het volgende:

 • Open een leeg document in Word.
 • Klik op het tabblad Verzendlijsten.
 • Klik in de groep 'Maken' op Etiketten.
 • Klik rechts in het midden op het vak Etiket en stel daar in welk merk etikettenvellen u hebt en wat het productnummer is. In dit voorbeeld staan de standaardetiketten van Microsoft er (grote afbeelding). U kunt een ander merk etikettenvellen hebben, dan kiest u daarvoor.

Stap 2: hetzelfde adres op een of meer etiketten (2)

In het vak ‘Adres’ voert u een van de volgende handelingen uit:

 • Als u adresetiketten wilt maken, geeft u een adres op. 
 • Als u ook een adres van de afzender wilt opgeven, zet u een vinkje in het vakje voor Inclusief afzender en bewerkt u het afzendadres als dat nodig is.

Stap 3: afdrukken

Dan kunt u het etiket afdrukken:

 • Voer in het vak ‘Afdrukken’ een van de volgende handelingen uit:
  1. Als u een enkel adresetiket wilt afdrukken, zet dan een vinkje bij Eén etiket. Vervolgens typt of selecteert u het rij- en kolomnummer van het etiket dat u wilt afdrukken. Zo selecteert u op welk etiket van het etikettenvel het adres komt te staan.
  2. Als u dezelfde gegevens wilt afdrukken op elk etiket op het etikettenveld vinkt u aan: Volledige pagina met hetzelfde etiket. Als u het type etiket of de lade van de printer wilt veranderen, klikt u op Opties. Selecteer de gewenste opties en klik op OK.
  3. Als uw type etiket (te vinden op de verpakking van uw etiketten) niet in het vak ‘Productnummer’ staat, gebruikt u een van de beschikbare etiketten. U kunt bij Opties ook op Nieuw klikken om aangepaste formaten voor adresetiketten in te vullen.
 • Als u de etiketten wilt afdrukken, plaatst u een vel met etiketten in de printer en klikt u op Afdrukken

Tip: Maak eerst een proefafdruk op een gewoon A4-papier. Dan kunt u zien of het adres op de juiste plek terecht komt.

Stap 4: verschillende adressen op één vel

Wilt u verschillende adressen op een etikettenvel afdrukken, dan zijn er meerdere mogelijkheden. Zo kunt u eenvoudig één pagina maken met een aantal verschillende etiketten die u zelf intypt. Dit gaat als volgt:

 • Klik in het dialoogvenster ‘Enveloppen en etiketten’ eerst op Etiket en selecteer het juiste merk en de juiste afmetingen.
 • Klik dan op Nieuw document.
 • Er wordt een nieuw etiketdocument geopend.U ziet een leeg Word-document met in stippellijntjes de contouren van de etiketten.
 • Typ de gewenste gegevens op de etiketten die u wilt gebruiken. U kunt ook plaatjes invoegen voor op etiketten of labels.
 • Klik onder het tabblad ’Bestand’ op Afdrukken om de etiketten af te drukken.
 • Als u de bladzijde met etiketten wilt opslaan om deze later te bewerken of af te drukken, klikt u in het tabblad ‘Bestand’ op Opslaan als.


Wat lastiger wordt het als u meerdere pagina’s met verschillende etiketten wilt afdrukken. Wij gaan daar niet verder op in. Wilt u hier meer over weten, zoek dan in de Help-functie van Word naar ‘Etiketten maken voor een grootschalige mailing’.

Hoe waardeert u dit artikel?

Klik op de sterren om dit artikel te waarderen:
 -/5

Een vraag over het artikel?

 • Hieronder kunnen leden van SeniorWeb een reactie plaatsen op het artikel. 
 • Staat er een fout in het artikel of mist u iets? Meld het via ons contactformulier. 
 • Hebt u een computerprobleem? Stel uw vraag aan PCHulp.
 • Hebt u een vraag over uw lidmaatschap? Mail dan de Ledenservice.

SeniorWeb-leden vinden van dit artikel

Door SeniorWeb-lid op vrijdag 22 mei 2015 om 20:41:
Kisveldermolenweg7
Door SeniorWeb-lid op zaterdag 13 december 2014 om 18:00:
ik wil een sjabloon van 21 etiketten met uw oplossing maak ik 30 etiketten op een vel bovendien bestaat de dialoogvenster etiketten niet maar wel verzendlijsten etc.
Door SeniorWeb-lid op maandag 6 oktober 2014 om 17:38:
Ik heb Word 2013 en wil etiketten maken met etiketten van de HEMA. Die producent staat er niet in. Hoe kan ik nu die etiketten maken?
Door gast op donderdag 14 maart 2013 om 11:40:
Dit is toch niets anders dan bv in office 2007??? Vellen met adresstikkers zijn er met heel veel maten te krijgen. Soms willen gebruikers veel info op een etiket... print dat dan eerst op een a4-tje uit als test en zoek er dan pas een etiket bij.
Toon maximaal reacties per pagina.
Eerste Vorige
Pagina van
Volgende Laatste