Menu Zoek

Uw gezondheid online checken?

woensdag 4 maart 2015

Persoonlijke GezondheidscheckDe Persoonlijke Gezondheidscheck werd vorige week gelanceerd. De test brengt online uw gezondheid in kaart. Doen of niet?

De Persoonlijke Gezondheidscheck, te vinden op persoonlijkegezondheidscheck.nl, bestaat uit drie delen: meten, weten en doen. Gebruikers vullen een vragenlijst in. Naast basisgegevens over leeftijd, gewicht en lengte wordt de leefstijl onder de loep genomen en bekende kwalen en medicijngebruik. Dat is het onderdeel 'meten'. Op basis van de antwoorden wordt een persoonlijk rapport gemaakt dat laat zien welke onderdelen in orde zijn (groen gekleurd), welke beter kunnen (oranje gekleurd) en welke risico's inhouden (rood gekleurd). Dat is het onderdeel 'weten'. Elk onderdeel van het rapport bevat advies en eventueel doorverwijzingen. Stel dat u besluit te stoppen met roken maar daar graag hulp bij wilt. Voeg één van de genoemde hulpbronnen toe en voortaan vindt u deze onder de noemer 'doen'.

Wie erachter zit
De Persoonlijke Gezondheidscheck is mogelijk gemaakt door negen artsenorganisaties en gezondheidsfondsen. Onder meer de Landelijke Huisartsen Vereniging, het Nederlands Huisartsen Genootschap, de Hartstichting, het Diabetes Fonds, en de Nierstichting. De test moet een tegenwicht bieden aan het aanbod commerciële gezondheidstests en de zogeheten full bodyscans. Deze jagen mensen onnodig op kosten omdat ze op basis van de uitslag worden doorverwezen terwijl er niets aan de hand blijkt te zijn.

Privacy?
U hoeft niet bang te zijn dat uw vertrouwelijke gegevens op straat komen te liggen. Het is niet de bedoeling uw antwoorden door te spelen naar andere partijen zoals verzekeraars. Dat is zelfs niet toegestaan volgens de Wet bescherming persoonsgegevens. Persoonlijke Gezondheidscheck gaat verder dan garanties. Uw gezondheidsgegevens en persoonlijke gegevens zijn te allen tijde op fysiek gescheiden en beveiligde plekken opgeslagen. Alleen wanneer de uzelf inlogt, worden deze gegevens via een beveiligde verbinding samengevoegd. Terug naar het overzicht
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.