Menu Zoek

‘Websites musea vaak verouderd’

vrijdag 3 juli 2015

0307-museum.jpgDe Nederlandse musea hebben nog te vaak websites die amateuristisch of verouderd zijn. Of de informatie die erop staat klopt niet. Dat is de conclusie van de website Museumkwartier.nl.

De website Museumkwartier.nl bekeek, in het kader van de Museum Ontdekking 2015 awards, de sites van 980 Nederlandse musea. 31 sites werden beloond met een award. Die hadden hun zaakjes op orde. Veel andere organisaties hadden het online minder goed geregeld.

Zoeken
Zo zijn museumsites nog te vaak onoverzichtelijk, staan de openingstijden er niet op of ontbreken de contactmogelijkheden. Ook bestaan er veel saaie sites die weinig inspiratie bieden om bezoekers te trekken.

Verouderd
Initiatiefneemster Jennifer van Bastelaar zegt: 'Het is schokkend om te zien hoe vaak de websites hopeloos verouderd zijn, openingstijden uit 2013, laatste nieuws uit 2012 en geen enkele mogelijkheid om contactinformatie te vinden. Dit ontneemt bezoekers de kans om het museum te gaan bezoeken, iets waar musea juist veel behoefte aan hebben.'

Winnaars
Musea die er positief uitsprongen werden door Museumkwartier.nl beloond met de Museum Ontdekking awards. De prijzen gingen onder meer naar het Natuurmuseum Nijmegen, Streekmuseum Tiel, Natura Docet Wonderryck Twente en Nationaal Militair Museum in Soest.

Terug naar het overzicht
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.