Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 2 februari 2016

Surftip: Datumprikker

250914_datumprikker Tig mailtjes heen en weer om een afspraak te plannen, kent u dat? Met Datumprikker wordt het een stuk overzichtelijker. Iedereen geeft op een centrale plek aan wanneer hij wel of niet kan. Daarna is het een kwestie van een datum prikken.

De Nederlandstalige site Datumprikker.nl maakt een afspraak plannen met een groep mensen een stuk makkelijker. Via de site inventariseert u namelijk wie wanneer kan. Geen gedoe met mailtjes heen en weer.

Werking in een notendop
Voordat u op Datumprikker.nl aan de slag kunt, maakt u een gratis account aan (uw genodigden hoeven dat niet te doen). Daarna maakt u een afspraak aan. U geeft meerdere mogelijke data op voor de afspraak. De mensen die u vervolgens uitnodigt, geven aan of zij wel/niet of misschien kunnen op de aangegeven dagen. Dit krijgt u gepresenteerd in een handig overzicht. Als iedereen zijn reactie heeft gegeven, prikt u de beste datum!

Weet u nog niet waar u precies afspreekt? Neem dan ook verschillende locaties op in de afspraak. De genodigden kunnen dan hun stem uitbrengen op hun favoriete locatie.

Meer
Naast de datumprikker heeft de website nog twee andere handige functies. Namelijk een rooster maken (per datum een aantal deelnemers vastleggen) of een inschrijving voor een evenement (de datum staat vast, maar u inventariseert en beperkt de opkomst). Alle opties komt u tegen nadat u op Datumprikker.nl hebt geklikt op Afspraak maken.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.