U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 27-03-2014

Computertip: Euroteken in Word

Niveau
Besturingssysteem Alle
Publicatiedatum 1 januari 2010
Als u een document maakt met bedragen erin, dan is het handig als u het euroteken met een druk op de knop kunt oproepen. Daar zijn meerdere manieren voor.

Als er op uw toetsenbord geen euroteken staat (op de %/5-toets), dan is het misschien handig om te weten dat u ook via een Alt-toetscombinatie vlot een euroteken in uw Word-document kunt plaatsen. Dat doet u als volgt:

  • Plaats de muiscursor op de plaats waar u het euroteken wilt invoegen.
  • Druk de Alt-toets in en houd deze ingedrukt.
  • Geef op het numerieke gedeelte van uw toetsenbord (het vierkante blok met getallen helemaal rechts) achter elkaar de cijfers 0128 in. Zorg dat de Num Lock-toets, die u daar ook vindt, geactiveerd is.
  • Laat de Alt-toets los. Het euroteken verschijnt op de plaats van de muiscursor in uw Word-document.

Als u dit onhandig vindt kunt u ook naar het menu Invoegen > Symbool gaan. Vanaf Word 2007 klikt u direct het euroteken aan als u dit ziet staan, staat het euroteken er niet tussen, klik dan eerst op Meer symbolen.
U klikt op het euroteken en vervolgens op Invoegen om het teken te laten verschijnen. In dit menu kunt u ook zelf een toetscombinatie instellen. Als u dat doet, hoeft u voortaan alleen de door u gekozen toetscombinatie in te tikken om het euroteken te zien. Klik op Sluiten om het menu te sluiten.