Menu Zoek

Voorkom oververhitte smartphones, tablets en pc's

apparaten-niet-overhit-laten-raken

Een warme dag? Zorg ook goed voor uw apparaten. Voorkom dat de compuber, tablet of telefoon oververhit raakt.

Een mobieltje dat wel heel warm aanvoelt of een laptop die als een dolle loopt te blazen. Op warme dagen, in de zon of in slecht geventileerde ruimtes kunnen apparaten oververhit raken. Dat is slecht voor het apparaat en voor de batterij.

Als een apparaat oververhit raakt, merkt u dat vaak vanzelf. De apps worden trager, het apparaat loopt vast of de batterij is snel leeg. En natuurlijk: het apparaat voelt (erg) warm aan. Sommige mobiele apparaten, zoals de iPhone, iPad en veel Android-toestellen, geven een waarschuwing als het apparaat een bepaalde temperatuur bereikt.

De kans op oververhitting is bij een telefoon of tablet groter dan bij een computer of laptop. Een telefoon of tablet kan zijn warmte moeilijker kwijt, omdat deze apparaten geen ingebouwde ventilator hebben. Om oververhitting van smartphones, tablets en computers te voorkomen is het belangrijk om het apparaat niet in de volle zon neer te leggen. Al helemaal niet tijdens het opladen. En gebruik voor het opladen of als stroomvoorziening de originele oplader/adapter. Leg het apparaat op een plek uit de zon zodat het de ruimte heeft om overtollige warmte kwijt te kunnen.

Raakt een apparaat toch oververhit? Leg het dan op een koele plek. Haal het hoesje tijdelijk van het mobiele apparaat af en gebruik even geen zware apps. Dus speel geen spelletjes en kijk geen video’s. Nog beter is het om het apparaat even helemaal niet te gebruiken. Zodra het apparaat is afgekoeld, kunt u weer aan de slag.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.