Menu Zoek
SeniorWeb 20 jaar!

Interview met Elly Bal-Anthonissen

Elly Bal-Anthonissen, twintig jaar lid 79 jaar Rotterdam
Ik had wel verwacht dat SeniorWeb in 2017 nog zou bestaan. Ontwikkelingen gaan zo snel. Er is nog veel ondersteuning te bieden!

Elly Bal-Anthonissen (79 jaar, Rotterdam) was één van de allereerst leden van SeniorWeb. Zij is nog altijd lid, en blikt terug op die voorbije twintig jaar.

Hoe werd u lid van SeniorWeb?
'Ik kende eind jaren negentig Frans de Jong al, één van de oprichters van SeniorWeb. Hij was net met twee collega's, Ger Tielen en Alexander van de Kerkhof, teruggekeerd uit Amerika, waar ze het tienjarig jubileum van SeniorNet hadden bezocht. Een organisatie die zich inzette voor digitaal vaardige ouderen. Frans en zijn collega's waren ervan overtuigd dat zoiets ook in Nederland moest komen. Vanaf het moment dat je lid kon worden van wat toen SeniorWeb is gaan heten, ben ik lid geworden. Ik ben iemand die vindt dat je altijd moet meegaan met ontwikkelingen. En ik ben nog altijd lid, met veel plezier!'

Had u verwacht dat SeniorWeb in 2017 nog zou bestaan?

'Ja, dat had ik wel verwacht. Ontwikkelingen gaan zo snel en er gebeurt zo veel in de digitale wereld. Er is nog veel ondersteuning te bieden. Vergeet ook niet dat veel senioren vanuit hun werk niet gewend zijn om met digitale apparaten om te gaan. Of nooit gewerkt hebben, omdat zij huisvrouw waren. Voor hen is iets als een toetsenbord al een hele nieuwe wereld op zich: waar zitten al die lettertjes, en waar dienen de andere knoppen voor? Ik heb onlangs tabletlessen gegeven via een project van het Nationaal Ouderenfonds in de Krimpenerwaard, en toen merkte ik dat. Of denk aan iets als het dagelijks checken van e-mail. Vroeger kreeg je alles wat je moest weten via de post op de deurmat. Nu komt het in je mailbox. Veel ouderen zijn niet gewend om dat dagelijks bij te houden.'

Waar hebt u het meeste aan gehad van uw SeniorWeb-lidmaatschap?

'Vooral tijdschrift Enter. Ik heb alle 74 uitgaven van het blad nog! Enter zet mij op het 'goede spoor'. Ik ontdek altijd weer nieuwe dingen waarmee ik verder kom. Mijn man is ook lid van SeniorWeb en leest Enter ook graag, dus we hoeven er niet om te vechten wie Enter het eerst mag lezen, haha!'

Volgende
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
WIlt u op de hoogte blijven over alles rondom 20 jaar SeniorWeb?