SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek
SeniorWeb 20 jaar!

Interview met Ambassadeur Remmelt Klos

Remmelt Klos, vrijwilliger
SeniorWeb is een leuke, zinnige club!

Remmelt Klos (77) uit Ugchelen is al sinds 1998 actief als Ambassadeur bij de Mailgroepen van SeniorWeb .

Hoe werd u Ambassadeur?
'SeniorWeb begon met Mailgroepen in 1997. Ik werd er actief als vrijwilliger toen ik het hosten (beheren) van een Mailgroep van een andere vrijwilliger overnam. Daarna heb ik de Mailgroep Foto en Video opgezet, die later weer is gesplitst in twee aparte groepen. Tegenwoordig ben ik nog altijd actief als host van de Mailgroep Camping. In de Mailgroep wisselen kampeerliefhebbers tips en ervaringen met campings met elkaar uit. Nee, we gaan nooit met elkaar uit kamperen, maar we stimuleren elkaar wel om ideeën te blijven uitwisselen! Host zijn van een Mailgroep houdt in dat ik de groep beheer, nieuwe leden inschrijf en vragen van leden beantwoord. Ook ben ik actief in de Webcontactcommissie. Samen met twee andere commissieleden komen we in actie als er binnen de Mailgroepen en de Clubs klachten over de leiding van de groep is.'

Hebt u nog andere dingen gedaan als Ambassadeur?
'Een paar jaar na mijn start bij de Mailgroepen ben ik via het Landelijk bureau van SeniorWeb gevraagd om in Apeldoorn, waar ik vlakbij woon, een Leercentrum te beginnen. Voorzitters van lokale ouderenbonden hadden hiervoor het initiatief genomen en het Landelijk bureau benaderd. We konden onze lessen gaan geven in een mbo-school voor administratief onderwijs. Later stapten we over naar een wijkcentrum, waar we uiteindelijk ook een eigen leslokaal hadden. Er was en is veel belangstelling voor de lessen in het Leercentrum. Van de basiscursussen Windows '98 en XP toen naar de cursussen iPad en smartphone van nu.'

'Ik ben niet meer actief in het Leercentrum. Bij de Mailgroep Camping zal ik zeker nog een tijd blijven als (co)host. Persoonlijk vind ik het wel jammer dat de Mailgroepen niet meer worden uitgebreid en dat de Clubs er zijn gekomen, waar naar mijn idee het persoonlijke contact minder is. Maar ik vind SeniorWeb een zinnige, leuke club waar ik veel contacten heb opgedaan!' 

Vorige Volgende
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
WIlt u op de hoogte blijven over alles rondom 20 jaar SeniorWeb?