Menu Zoek
SeniorWeb 20 jaar!

De samenwerking met Unie KBO

Unie KBO ’s-Hertogenbosch
Ontelbaar de geluksmomenten die jullie ouderen hebben gegeven. Dank jullie wel daarvoor.

Sinds wanneer werkt uw organisatie samen met SeniorWeb?
De KBO en SeniorWeb staan zo dichtbij elkaar dat ze al snel op natuurlijke wijze zijn vergroeid. KBO-afdelingen werkten al snel samen met Leercentra, KBO'ers werden SeniorWeb-ambassadeur. Toen ik (Ingrid Nies, red.) in 2009 aantrad als hoofdredacteur van Nestor waren er al allerlei contacten, maar nog niet voor het blad. Die samenwerking is al snel opgepakt en is nooit meer losgelaten.

Wat was de aanleiding dat u met SeniorWeb bent gaan samenwerken, en wat houdt de samenwerking in?
SeniorWeb wilde graag bekendheid onder senioren en Nestor met zijn 361.000 50-pluslezers is dan een mooi podium. Wij zochten naar goede, deskundige informatie over digitale onderwerpen, zoals social media, muziek streamen, skypen, foto's bewerken enzovoort. SeniorWeb schrijft voor ons artikelen daarover en wij promoten SeniorWeb: een win-win-situatie voor iedereen, vooral ook voor onze lezers.

Wat heeft de samenwerking uw organisatie de afgelopen jaren gebracht?
Een hele reeks prachtige artikelen over goede, actuele onderwerpen. Daarmee hebben we er samen voor gezorgd dat ouderen zich minder verloren voelen in deze snelle digitale tijd. Ze hoeven niet zozeer zelf te twitteren, facebooken, skypen of snapchatten, maar wel heel fijn als iemand ze even helder uitlegt wat het is. Onze lezers waarderen dat heel erg, blijkt ook uit ons lezersonderzoek. Ik heb er zelf overigens ook nog veel van geleerd.

Hoe ziet u de rol van SeniorWeb in de komende jaren?
Ik denk dat SeniorWeb voor alle 50-plussers dé organisatie is en blijft waar je terecht kunt voor vragen, problemen, informatie, scholing en bijscholing over een veelvoud aan onderwerpen op digitaal gebied. Het zou fijn zijn als er ook een betaalbare een-op-een hulpdienst aan huis zou ontstaan voor ouderen die bijvoorbeeld problemen hebben met het aansluiten van internet, en alle problemen waar ze in de beginfase vaak op stuiten.

Hoe ziet u de rol van uw eigen organisatie gericht op senioren in de komende jaren?
Wij blijven ons inspannen om senioren vertrouwd te krijgen met internet, ook de dames van boven de 70 die soms een lichte computervrees hebben. Dat doen we omdat we weten dat zorgaanpassingen in de toekomst vooral via tabletachtige systemen beschikbaar zullen zijn. Wie nu aan de tablet gaat, kan straks daardoor misschien langer zelfstandig thuis blijven wonen, en dat willen we allemaal toch het liefst.

Hebt u nog een advies of boodschap voor SeniorWeb en zijn medewerkers en vrijwilligers?
Ga door met dezelfde deskundigheid, betrokkenheid en enthousiasme van de afgelopen jaren, en realiseer je dat jullie met zijn allen voor duizenden ouderen de wereld hebben ontvouwd. Oma's die nu kunnen skypen met hun kleinkinderen overzee, opa's die facebooken met hun kinderen, oude klasgenoten die elkaar via internet weer hebben gevonden, bedlegerigen die spelletjes Wordfeud spelen en zo even de pijn vergeten. Ontelbaar de geluksmomenten die jullie ouderen hebben gegeven. Dank jullie wel daarvoor.

Volgende
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
WIlt u op de hoogte blijven over alles rondom 20 jaar SeniorWeb?