Menu Zoek
SeniorWeb 20 jaar!

Verhaal van Theodoor Alberts

Theodoor Alberts
Vraagteken
5e plek
(187 stemmen)

Hieronder het verhaal van Theodoor Alberts. Met 187 stemmen is dit verhaal op de vijfde plek geëindigd.

Vraagteken
Opeens, zonder vermelding vooraf, hield hij er mee op. Een groot vraagteken verscheen op het scherm. Daar gaat mijn deadline, dacht ik. Misschien, overwoog ik, als ik nou een half uur onafgebroken naar het scherm ga kijken, dat hij het dan weer gaat doen. Een half uur duurt lang, maar ik hield vol. En daar voltrok zich het wonder: het vraagteken veranderde in een uitroepteken. Niet dat ik daar veel mee opschoot, maar het was een begin. Als ik nu eens in plaats van een half uur een vol uur gebiologeerd naar het scherm ga kijken, dat de machine dan medelijden krijgt en weer aanfloept.

Mijn vrouw kwam mijn werkkamer binnen en overwoog de huisarts te bellen. Ik zat zo raar naar dat scherm te kijken. Ik zal de computer maar uitzetten dacht ze. Ik had het helemaal niet door en bleef maar naar dat scherm kijken. Eens moest hij tocht weer gaan doen.

Toen zij een kop thee kwam brengen kwam ik weer in de wereld. Maar er was iets met dat scherm: geen vraagteken of uitroepteken meer te zien. Helemaal niets was er te zien en of dat nou een verbetering was! Mismoedig ging ik naar bed met mijn hoofd diep onder de deken. Toch hoorde ik iets geks na verloop van tijd. Zou die machine uit zichzelf weer zijn gaan tikken? Met mijn hoofd nog diep onder de deken bleef ik luisteren, om uiteindelijk in slaap te vallen.

Toen mijn vrouw in bed stapte werd ik wakker. Ze vroeg: 'wat was er met jou? Je deed zo raar bij de computer.'
'Die computer is stuk', zei ik.
'Wel nee', was het antwoord. 'Nadat ik hem aan gezet had deed hij het perfect.'

Het is duidelijk, computers houden meer van vrouwen dan van mannen.

Motivatie van de jury voor nominatie
Het is een heel humoristisch verhaal dat voor veel mensen herkenbaar zal zijn. Het heeft een grappige twist en de computer speelt een centrale rol in het verhaal. De verrijking die de digitale wereld heeft gebracht, mist echter wel in dit verhaal.

Vorige Volgende
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
WIlt u op de hoogte blijven over alles rondom 20 jaar SeniorWeb?