Lint voor 25 jaar SeniorWeb Naar Seniorweb.nl

Terug in de tijd

Terug in de tijd Terug in de tijd icoon
Printen Doorsturen

Apple komt met tablet-computer

donderdag 28 januari 2010

2801 ipadAl maanden ging het gerucht dat Apple een kleine tablet-computer op de markt zou brengen. Woensdag 27 januari werd het apparaat eindelijk aan de wereld getoond door topman Steve Jobs. De nieuwe computer heet iPad en is een kruising tussen de iPhone en een netbook, een soort minilaptop dus.

De iPad is onder meer bedoeld om mee te internetten, te e-mailen, foto’s en video’s te bekijken, muziek te beluisteren en e-boeken te lezen. Vooral door deze laatste functie kan het apparaat een concurrent worden voor de huidige e-readers, de apparaten om boeken mee te lezen.

Digitaal toetsenbord
De iPad bestaat uit een groot aanraakscherm waarop alle handelingen worden uitgevoerd. Het toetsenbord wordt digitaal geprojecteerd op het scherm, maar wie dat onhandig vindt kan een los toetsenbord aansluiten. Het apparaat is iets meer dan een centimeter dik en weegt slechts 700 gram.

Internet
Net als op de iPhone zullen er speciale toepassingen (apps) komen die zowel gratis als tegen betaling via internet binnen te halen zijn. Er komen twee versies: eentje met een wifi-ontvanger en eentje die werkt met het 3G-netwerk, een internetverbinding die nu vooral door de iPhone wordt gebruikt in Nederland.

Verkoop
De verkoop in de VS begint al in maart en daar zal de prijs vanaf 499 dollar zijn. De startdatum voor de verkoop in andere landen is nog niet bekend. Wel is er al een speciale Engelstalige website voor de iPad.

Omhoog

Bovenstaand nieuwsbericht is opgemaakt in de stijl van de SeniorWeb-website zoals die er rond 2001 uitzag. Bent u benieuwd hoe de site er echt uitzag? Bekijk deze dan in de Wayback machine van 'The Internet archive'.