Lint voor 25 jaar SeniorWeb Naar Seniorweb.nl

Terug in de tijd

Terug in de tijd Terug in de tijd icoon
Printen Doorsturen

Eindelijk mobieltje voor ouderen

maandag 27 september 2004

Mobieltje voor seniorenDe eerste gsm-telefoon speciaal voor ouderen is een feit. Vanaf begin oktober is de Secufone te koop, een mobieltje dat volledig is afgestemd op de gebruikerseisen van senioren.

Het toestel heeft, om het gebruiksgemak te bevorderen, slechts vier bedieningstoetsen; voor het aannemen en beëindigen van een gesprek en voor de schermbediening. Kiezen van een nummer gaat via een aanraakscherm waarop tien cijfertoetsen zijn afgebeeld.

Telefoonboek met plaatjes
Het telefoonboek van de Secuphone bestaat uit opgeslagen foto's van familie, vrienden en kennissen waarbij aanraken voldoende is om een gesprek tot stand te brengen. .

Verder heeft het mobieltje een noodknop. Door die in te drukken bent u meteen verbonden met de alarmcentrale. Deze hulpdienst ziet door de gps-functionaliteit meteen waar de beller zich bevindt. Een andere noodknop geeft u meteen verbinding met de helpdesk.waar u vragen kunt stellen over de instellingen van de telefoon.

Het toestel is bepaald niet goedkoop: de aanschafprijs ligt rond de 700 euro. Ook is het mobieltje te huren, waarbij de aanschafprijs afbetaald wordt in maandelijkse termijnen.

Omhoog

Bovenstaand nieuwsbericht is opgemaakt in de stijl van de SeniorWeb-website zoals die er rond 2001 uitzag. Bent u benieuwd hoe de site er echt uitzag? Bekijk deze dan in de Wayback machine van 'The Internet archive'.