Lint voor 25 jaar SeniorWeb Naar Seniorweb.nl

Terug in de tijd

Terug in de tijd Terug in de tijd icoon
Printen Doorsturen

Google nodigt bezoekers uit voor Gmail

woensdag 16 maart 2005

Google GmailGoogle biedt bezoekers van de zoekmachine af en toe de mogelijkheid om in te schrijven op een Gmail-account.

Het is voor het eerst dat Gmail zo openlijk door Google wordt aangeboden. Tot nu toe konden Gmail-gebruikers alleen een account aanmaken als zij daarvoor werden uitgenodigd door een bestaande gebruiker van de maildienst.

Uitnodiging voor e-mail
Google is nu een campagne gestart waarbij bezoekers van Google.com zo nu en dan worden uitgenodigd om een Gmail-account aan te vragen. Ongeveer één op de twintig bezoekers krijgt deze boodschap voorgeschoteld, aldus Marissa Mayer van Google.

Volgens Mayer is het een natuurlijke stap naar het uitbreiden van het gebruik van Gmail. Intussen wordt er flink gespeculeerd wanneer Gmail officieel wordt gelanceerd. De dienst is nu nog steeds in bètafase.

Gmail werd in april geïntroduceerd. Het was daarmee de eerste webmaildienst met een gratis mailbox van 1 gigabyte. Dit had tot gevolg dat andere grote aanbieders van webmaildiensten ook hun opslagruimte vergrootten.

Omhoog

Bovenstaand nieuwsbericht is opgemaakt in de stijl van de SeniorWeb-website zoals die er rond 2001 uitzag. Bent u benieuwd hoe de site er echt uitzag? Bekijk deze dan in de Wayback machine van 'The Internet archive'.