Lint voor 25 jaar SeniorWeb Naar Seniorweb.nl

Terug in de tijd

Terug in de tijd Terug in de tijd icoon
Printen Doorsturen

Gratis internetten in de trein

donderdag 26 november 2009

2611 treinMomenteel zijn er amper mogelijkheden om te internetten in de trein. Vanaf volgend jaar komt daar verandering in: T-Mobile en de NS gaan er samen voor zorgen dat iedereen kosteloos kan internetten op het spoor.

De intercitytreinen worden voorzien van een tv-scherm met reisinformatie en een zogenoemde T-Mobile HotSpot. Deze combinatie zorgt ervoor dat treinreizigers altijd de meest actuele reisinformatie hebben en in de trein toegang krijgen tot een snelle draadloze internetverbinding via Wi-Fi. Vanaf 1 maart 2010 worden de eerste treinstellen met draadloos internet opgeleverd.

Onderweg mailen
André Suurmond van T-Mobile: “Het gebruik van mobiel internet op de laptop en via de mobiele telefoon groeit explosief. Consumenten en zakelijke gebruikers willen ook onderweg op elk moment de mogelijkheid hebben om even het internet op te gaan of hun email te checken. De NS zal deze service in eerste instantie kosteloos aanbieden en daarmee het gebruik van mobiel internet verder stimuleren.”

Het is nog niet bekend of het gebruik van internet in de trein in de toekomst wel tegen betaling zal zijn.

Omhoog

Bovenstaand nieuwsbericht is opgemaakt in de stijl van de SeniorWeb-website zoals die er rond 2001 uitzag. Bent u benieuwd hoe de site er echt uitzag? Bekijk deze dan in de Wayback machine van 'The Internet archive'.