Lint voor 25 jaar SeniorWeb Naar Seniorweb.nl

Terug in de tijd

Terug in de tijd Terug in de tijd icoon
Printen Doorsturen

Telefoneren via internet neemt snel toe

donderdag 11 januari 2007

TelefoonDe welbekende telefoonlijn heeft zijn langste leven gehad. Althans: digitale mogelijkheden zoals internetbellen nemen snel in populariteit toe.

Dit jaar beschikt 74 procent van de Nederlandse huishoudens over een snelle internetverbinding, via de kabel of adsl. Vijf jaar geleden was dat nog maar 15 procent. Vooral het telefoneren via internet neemt sterk toe. Daarnaast komen televisiekijken en radio luisteren via internet steeds meer in trek. Ook het online kopen blijft fors groeien. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Bellen via de computer
Een op de vier internetgebruikers belt via de computer, bijvoorbeeld via de gratis dienst Skype of MSN Messenger. Twee jaar eerder was dit nog 6 procent. Door de opmars van het telefoneren via internet zijn er minder mensen die chatten. Ook radio en tv via internet komen steeds meer in zwang. Ruim 40 procent van internetters luistert radio of kijkt tv via internet. Twee jaar geleden was dit nog een kwart

Naast de pc gebruiken huishoudens steeds vaker andere apparatuur om te internetten. Ruim een op de vijf gaat het internet op via onder meer mobiele telefoon, palmtop (handcomputer) of spelcomputer.


Omhoog

Bovenstaand nieuwsbericht is opgemaakt in de stijl van de SeniorWeb-website zoals die er rond 2001 uitzag. Bent u benieuwd hoe de site er echt uitzag? Bekijk deze dan in de Wayback machine van 'The Internet archive'.