Zoeken
Menu Zoek

De 4 voordelen van een sim only-abonnement

- Advertorial - 

BigSpark

Steeds meer mensen kiezen voor een sim only in plaats van een toestel met abonnement, en dat is niet zo gek. Sim only-abonnementen bieden namelijk veel voordelen. In dit artikel zetten we de belangrijkste op een rijtje. 

1. Sim only is veel goedkoper
Een sim only is vooral aantrekkelijk doordat u er gemakkelijk vele euro's per maand mee bespaart. Omdat u alleen voor het abonnement (data, belminuten en sms'jes) betaalt, en niet voor het terugbetalen van een toestel, bent u al snel tientallen euro's per maand minder kwijt. 

Eigenlijk betaalt u dus alleen voor een simkaartje, waar uw sim only-abonnement aan wordt gekoppeld. Ideaal voor als u nog een goede smartphone hebt liggen, of simpelweg geen zin hebt om 40 á 50 euro per maand kwijt te zijn. Het is dan wel belangrijk dat u sim only’s goed vergelijkt.

2. Omzeil een BKR-registratie
Sinds 1 mei wordt elk abonnement met een 'gratis' telefoon geregistreerd als lening bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dit is niet per definitie nadelig, maar het kan er wel voor zorgen dat u veel minder kunt lenen voor bijvoorbeeld een tweede hypotheek. Met een sim only loopt u minder snel tegen deze problemen aan, omdat u alleen betaalt voor uw bel- sms- en databundel, en niet een smartphone die het abonnement flink duurder maakt. 

3. Maandelijks opzegbaar en flexibel
In tegenstelling tot een regulier abonnement met toestel, zit u met een sim only niet voor lange tijd aan een provider vast. U kunt daarentegen kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement, waarbij u dus per maand betaalt voor uw data en belminuten, en nergens aan gebonden bent.

Bovendien kunt u uw abonnement maandelijks aanpassen. Merkt u bijvoorbeeld na een tijdje dat uw huidige databundel niet groot genoeg is, dan kunt u via de website of app van de aanbieder gewoon kiezen voor meer MB’s. Die gaan dan de volgende maand in. 

4. Niet per se een nieuw toestel
Een ander belangrijk voordeel is dat u met een sim only gewoon uw oude toestel kunt blijven gebruiken. Niet iedereen is op zoek naar bijvoorbeeld een dure iPhone 8 met abonnement, maar wil gewoon zijn oudere iPhone of Android-telefoon blijven gebruiken. Dat is niet alleen goedkoper, maar veel smartphones zijn na een jaar of twee ook nog vlot genoeg.