Menu Zoek

BredaPhoto Festival 2018: To Infinity and Beyond

- Advertorial -

BredaPhoto_Festival

BredaPhoto Festival − het grootste fotofestival van Nederland – toont wederom het beste van de hedendaagse fotografie. Zeven weken lang staan het historische stadscentrum van Breda én het hippe Belcrum-gebied in het teken van de fotografie. Het festival toont werk van meer dan 55 topfotografen uit binnen- en buitenland en biedt een podium aan jong talent. BredaPhoto staat bekend om zijn verrassende buitenexposities. Daarnaast wordt er geëxposeerd in de beeldende kunstinstellingen in de stad. De achtste editie van deze bijzondere fotografiebiënnale is van 5 september tot en met 21 oktober 2018. 

To Infinity and Beyond
Het thema van BredaPhoto festival is dit jaar To Infinity and Beyond; over de impact van de alsmaar voortrazende wetenschap. Tijdens BredaPhoto Festival tonen de fotografen de kansen, de gevaren en de dilemma’s van het leven in een technologisch tijdperk. Zij nemen de ruimte om te laten zien wat zich voor onze ogen afspeelt. Maar doen ook een voorzichtige voorspelling van wat ons in de toekomst te wachten staat.

Exposities, rondleidingen, lezingen en nog veel meer
Naast binnen- en buitenexposities organiseert het festival rondleidingen, lezingen, events en workshops. Voor verdieping, kennisuitwisseling en een frisse dosis inspiratie. De foto-exposities buiten zijn gratis toegankelijk. Wandel bijvoorbeeld over The Infinity Path en bewonder de foto’s die te zien zijn in deze bijzondere architectonische ingreep van het fameuze architectenbureau MVRDV. Voor de tentoonstelling op de binnenlocaties en het verdiepingsprogramma koopt u een ticket. Met dat ticket bezoekt u onder andere de tentoonstelling van Geert van Kesteren in de voormalige Koepelgevangenis van Breda. Een mooie gelegenheid om deze unieke locatie – die normaliter gesloten is voor het publiek – van binnen te bekijken. 

Bezoek Breda
Een bezoek aan BredaPhoto Festival laat zich prima combineren met een bezoek aan de historische binnenstad van Breda; verkozen tot Beste Binnenstad van Nederland. Bezoek de Grote Kerk die werd gebouwd door de (Oranje-) Nassaus of stap aan boord van een bootje dat u door de oude Singels vaart. Eindig uw dag met een hapje en drankje in een van de vele leuke cafés en restaurants die Breda rijk is.

Meer informatie 
Een dagticket voor BredaPhoto Festival aan de kassa op het festival kost € 19,50. Als lid van SeniorWeb bezoekt u het festival voor slechts € 10,- per persoon als u van tevoren online een kaartje koopt. Vul daarvoor de kortingscode BP-SENIORWEB onderaan het formulier in bij Korting en klik daarna op het pijltje in het invulveld. Koop uw ticket hier. Voor meer informatie gaat u naar www.bredaphoto.nl

Buitenbeeld_BredaPhoto