Menu Zoek

Wie wilt u herdenken op 2 november?

- Advertorial -

Monuta_advertorial

Rituelen zeggen vaak meer dan woorden. Veel mensen vinden troost in het branden van een kaars. Anderen vinden simpelweg troost in het blijven noemen van de naam van hun overleden dierbare. Daarom organiseert Monuta op 2 november de online herdenkingsbijeenkomst Samen Herinneren. Op deze bijeenkomst kunt u de naam van uw dierbare laten voorlezen en daardoor laten voortleven.

Samen Herinneren-avond
Op de ‘Samen Herinneren’-avond op 2 november kan iedereen in Nederland de naam van een dierbare die er niet meer is laten voorlezen. En daardoor laten voortléven. Kijkers worden welkom geheten door Monuta waarna ze gaan luisteren naar Trijntje Oosterhuis die een exclusief optreden geeft met prachtige akoestische liedjes.

Na de namenlezing door Anita Witzier, voorzitter van het Monuta Helpt fonds, is er ook een moment van stilte voor alle overledenen. De online herdenking wordt afgesloten met een lichtvoorstelling. Iedereen is welkom om online vanuit huis mee te herdenken en een naam te laten voorlezen of mee te kijken. De online herdenking is gratis toegankelijk.

Aanmelden voor de Samen Herinneren-avond
U kunt zich voor deze bijzondere bijeenkomst aanmelden via de website van Monuta. Op het online formulier kunt u ook de naam van uw dierbare opgeven, die u wilt laten voorlezen. Aanmelden voor de namenlezing tijdens de herdenkingsavond kan tot uiterlijk 26 oktober.

Aandacht voor elkaar
‘Samen Herinneren’ is een initiatief van Monuta in het kader van de landelijke actie van de Rijksoverheid, ‘Aandacht voor elkaar’. Vanaf 6 oktober zetten gemeenten en organisaties samen de schouders eronder om nog meer naar elkaar om te kijken. En om aandacht te geven aan elkaars verdriet, teleurstelling en onzekerheid. Zo blijven we elkaar vasthouden, ook op 1,5 meter afstand.