Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Een dagje eropuit

Dagje het water op

Zin om eropuit te trekken? Via internet vindt u de leukste dagtrips en uitstapjes. Of u nu een dagje wilt uitwaaien in de vrije natuur of meer zin hebt in een bezoek aan een museum. We zetten de beste en leukste online startpunten voor een heerlijk dagje uit op een rij.

Nergens weten ze meer over uitstapjes dan bij de Vereniging voor Vreemdelingenverkeer, kortweg VVV. Per slot van rekening gaven zij al ver voor het ontstaan van internet, advies over leuke activiteiten in stad en regio. Om precies te zijn doen ze dat al sinds 22 februari 1885. In Valkenburg werd toen de eerste VVV van Nederland opgericht. Tegenwoordig heeft de vereniging natuurlijk een eigen website. VVV.nl is het startpunt voor uw dagje uit. Evenementen, wellness, winkelen, workshops, kunst en cultuur, stedentrips en informatie over hotels. Het is er allemaal te vinden. Met de uitagenda kunt u zoeken op datum en provincie. Van de gevonden evenementen wordt een duidelijke beschrijving gegeven. Verder veel praktische info zoals openingstijden, locaties en doorverwijzingen naar de website van de organisator van een evenement. Makkelijk als u direct kaartjes wil kopen of extra informatie zoekt.

Dagjeweg.nl is een prima alternatief voor de VVV-site. U kunt kiezen uit duizenden uitstapjes en activiteiten door heel Nederland. Het uiterlijk van de site heeft veel weg van Windows 8. Via tegels kunt u navigeren naar verschillende rubrieken zoals kinderen, outdoor, dierentuin, actief 50+, vriendinnendag of uit-met-je-partner. Klikken op een rubriek brengt u bij een rij tegels waarmee u de provincie, plaats of streek kunt kiezen. Hierna krijgt u een mooi overzicht met activiteiten. Zo levert de selectie Vriendinnendag > Rotterdam maar liefst 71 uitstapjes op: van varen en onbeperkt pannenkoeken eten op de Maas tot aan een dagje uit op het SS Rotterdam, het oude vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn. Bij de activiteiten vindt u info over openingstijden, entreeprijzen en uitstapjes in de buurt. U kunt ervaringen van andere bezoekers lezen in het reviewgedeelte, of na een bezoek uw eigen mening achterlaten natuurlijk.

De Efteling, Walibi, Hellendoorn, Duinrell, Slagharen, Drievliet… het zijn er maar een paar van de vele attractieparken in Nederland. Ons kikkerlandje is het pretparkenland bij uitstek. Nergens ter wereld zijn per vierkante kilometer zo veel attractieparken en nergens ter wereld gaan de mensen zo vaak naar een pretpark. En niet alleen kinderen bezoeken pretparken, steeds meer ouderen weten de weg naar achtbanen of draaimolens te vinden. Terecht, want zeg nou zelf: wat is er leuker dan de wind in uw gezicht voelen tijdens een steile afdaling? Misschien de lach op het gezicht van uw kleinkind dat naast u zit? En behalve supersnelle attracties bieden pretparken ook vertier in de vorm van voorstellingen, rondritjes of een stukje varen. En een lekkere portie poffertjes of een suikerspin is natuurlijk ook niet te versmaden. De site Rides.nl biedt een handig overzicht met mooie foto's en achtergrondartikelen van alle attractieparken, dierentuinen en musea in onder andere Nederland en België.

Zoekt u toch liever een wat rustigere omgeving dan kunt u het hart ophalen aan de site van Natuurmonumenten. Hier vindt u de mooiste routes door het Nederlandse natuurschoon. Op de fiets, met de kano of gewoon met de benenwagen. De site heeft 355 natuurgebieden in kaart gebracht, van de Nieuwkoopse Plassen in Zuid-Holland tot aan het Geuldal dwars door Limburg. Selecteer een gebied en u krijgt een overzicht van routes die u zelf kunt afleggen en een aantal georganiseerde wandeltochten met een gids. Er is een ruime keuze aan routes: zelfs een muzikale trip onder het genot van de muziek van de Finse componist Jean Sibelius is mogelijk. De boswachter geeft u vooraf een aantal tips over het schoeisel dat u het best kunt aantrekken en de duur van de wandeling. Lijkt het u wat? Dan kunt u zich op de site direct aanmelden voor de tochten. Voor de smartphonebezitter is er ten slotte nog de app (iPhone, Android-toestel) met daarop 201 gratis routes met audioverhalen van de boswachters.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.