SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Picasa: diavoorstelling maken

U kunt voor elke map of elk album in Picasa een aangepaste diavoorstelling op volledig scherm maken. Als u een diavoorstelling wilt maken met foto's uit meerdere mappen en albums, moet u eerst een nieuw album maken met deze foto's.
Het programma Picasa is niet meer te downloaden. Gebruikers die nog over het programma beschikken kunnen het programma en de informatie op SeniorWeb.nl wel blijven gebruiken. Op zoek naar een vervangend programma? Lees het artikel 'Alternatieven voor Picasa'.

In dit artikel bespreken we hoe u een diavoorstelling maakt met Picasa 3 op een Windows-computer.

Nog niet veel ervaring met het programma Picasa? Dan is het raadzaam om eerst het artikel 'Picasa: bibliotheek en viewer gebruiken' te lezen. Hebt u Picasa niet op uw computer staan, dan kunt u het programma niet meer downloaden. Alleen huidige gebruikers kunnen het programma blijven gebruiken. 

Klik op Start > Alle programma's > Picasa 3 > Picasa 3 om het programma te openen.

Kies een map of album waarvan u een diavoorstelling wilt maken. Als er nog geen map met de gewenste foto's bestaat, kunt u een nieuw album aanmaken. Ga naar de map waarvan u een diavoorstelling wilt maken door erop te klikken.

Klik op het pictogram 'Diavoorstelling op volledig scherm afspelen'.

041115_Diavoorstelling

De diavoorstelling begint.

Zodra u de muis beweegt verschijnt onderin beeld een balk. De diavoorstelling pauzeert automatisch. Klik op de afspeelknop (het driehoekje met de punt naar rechts) om de diavoorstelling te hervatten.  

041115_BalkDiavoorstelling

Druk op de toets Esc om het volledig beeld te verlaten.

Keer terug naar de balk door met de muis te bewegen. Er zijn diverse mogelijkheden om uw diavoorstelling af te stellen. Door middel van de gedraaide pijltjes 041115_Roteren kunt u de afbeelding linksom en rechtsom roteren.Dit kunt u zo vaak herhalen als u wilt.

Gebruik de schuifmaat om in te zoomen op de foto.Houd de muisknop ingedrukt en sleep het schuifje naar de gewenste plaats. Aan de rechterkant verschijnt een miniatuurweergave.

Klik op de gewenste plaats in de miniatuurweergave om dat deel van de afbeelding te bekijken. U kunt uitzoomen door het schuifje weer naar links te bewegen.   
U kunt ook de overgang van de ene foto naar de andere foto wijzigen.
  • Klik op het pijltje naast het woord Overvloeien (hier kan ook een andere stijl staan).
  • Klik op de gewenste diatransitiestijl, bijvoorbeeld 'Rechthoek'.

041115_overvloeien

U kunt ook de weergavetijd van de afbeeldingen wijzigen door op het plus- of minteken te klikken. U kunt de weergavetijd instellen van 1 tot 20 seconden.
  • In ons voorbeeld stellen we de weergavetijd in op 5 seconde per foto.

041115_Weergavetijd

Klik op Sluiten 041115_Sluiten om de diavoorstelling te sluiten. U kunt een diavoorstelling niet opslaan.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.