SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Recensie: Handboek digitale video

Wilt u uw digitale films nog mooier en professioneler maken? Vrijwilliger Mijndert Kuivenhoven las dit boek en keek of de uitgave u kan helpen een betere filmer te worden.

Het handboek digitale video.Videofilmen komt steeds meer binnen het bereik van het grote publiek. Dat het uiteindelijk niet meevalt om een film te maken die het bekijken waard is, daar komt u pas achter als uzelf achteraf niet tevreden bent over het resultaat. Maar hoe moet het dan wel?

Dit boek Handboek digitale video doet zijn naam handboek eer aan. Het filmen wordt er niet eenvoudiger door, maar het waarom en waarmee is wel duidelijk geworden.

Het is een boek met harde kaft en het telt 356 pagina's. Het boek is verdeeld in 18 hoofdstukken. De auteur laat u op heldere manier zien wat videofilmen betekent voor zowel de beginner als de gevorderde. Hij bespreekt de meest gangbare camera's tot zelfs fotocamera's met filmmogelijkheid. Hij geeft u keuzemogelijkheden voor de aanschaf van een voor u passende camera. De voors en tegens worden belicht. Dat geldt ook voor een aantal bewerkingsprogramma's, want u wilt uw opgenomen materiaal waarschijnlijk zo goed mogelijk presenteren. Waar moet u op letten bij opname, plant u uw voorbereidingen en hoe werkt dat precies? Welk soort film gaat u maken, want een reportage of documentaire is anders van opzet dan bijvoorbeeld een film van een bruiloft, vakantiefilm of dieren en natuur. Wat komt er kijken bij de nabewerking van de film. Aan al deze onderwerpen wordt op duidelijke wijze aandacht besteed. U wordt op ideeën gebracht van wat u wel of juist niet moet doen.

Als u op het punt staat om een videocamera aan te schaffen of u heeft al een videocamera, na het doornemen van dit boek weet u wat u van videofilmen mag verwachten. Zeker als u bijvoorbeeld een reis gaat maken naar een plaats waar u waarschijnlijk nooit meer zult komen of bij een voorval dat zich niet meer herhaalt, dan weet u dat het in één keer goed moet zijn. Dit boek helpt u daarbij. Soms moest ik even terug bladeren om iets op te zoeken. Met heel veel belangstelling heb ik het boek gelezen. Er is me veel duidelijk geworden en ook heb ik een bevestiging gekregen van handelingen die ik zelf had ontdekt. Een goede voorbereiding is van groot belang voor het eindresultaat. Daarom is dit boek een aanwinst.

Handboek digitale video
Auteur
: Bert Venema
Uitgever: Van Duuren Media
ISBN: 978 90 5940 811 1
Prijs: 34,95 euro

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.