SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Recensie: Tablet beveiligen, back-uppen en onderhouden

Steeds meer mensen hebben een tablet en gebruiken die met plezier. Dat er ook wat aan onderhoud en beveiliging moet worden gedaan, weet niet iedereen. Vrijwilliger Mijndert Kuivenhoven verdiepte zich erin aan de hand van dit boek.

Een tablet is een handig apparaat zolang het doet waar het voor gemaakt en aangeschaft is. Maar zodra er een storing optreedt, van welke aard dan ook, raakt u als gebruiker vaak behoorlijk in de war. Net als bij de pc kunnen er ongewenste bestandjes insluipen die uw eigen programma’s verstoren of uw veiligheid aantasten. Het kan ook voorkomen dat het apparaat er gewoon mee ophoudt. De reden is op dat moment onbekend. Het kan echter wel ingrijpend zijn.

Voor een groot gedeelte kunt u dit voorkomen, maar u moet wel weten hoe. Welnu, Studio Visual Steps heeft een boek uitgebracht met als titel ‘Tablet beveiligen, back-uppen en onderhouden’. Stap voor stap wordt u uitgelegd hoe u uw kostbare gegevens kunt beveiligen en bewaren. De tijd die u hiervoor neemt, betaalt zich ruimschoots terug.

Inmiddels heeft Visual Steps al heel veel boeken uitgegeven waar al heel veel mensen plezier aan hebben beleefd. Ook met dit boek wordt u stap voor stap, aan de hand van afbeeldingen en beschrijvingen, getoond hoe u veel ellende kunt voorkomen. Het boek leert u alert te zijn en afwijkingen te herkennen. Het leert u ook om te updaten of dat juist uit te zetten. Waar moeten wachtwoorden aan voldoen? Welke gegevens deelt u wel of niet met andere personen? Op welke veilige manier regelt u uw bankzaken? Hoe herkent u veilige internetwinkels en wat zijn veilige betalingsmogelijkheden.

Het boek behandelt de besturingssystemen van iPad en Android-tablets. Beide systemen worden goed aangegeven, hoewel u soms wel even moet opletten welke beschrijving u leest. Vooral bij het gebruik van de apps is dat het geval. Ook het batterijgebruik krijgt de nodige aandacht.

In een bijlage vindt u een woordenlijst die vaak verhelderend werkt. Dat geldt ook voor de bijlage ‘Hoe doe ik dat ook alweer’: een goede terugblik om u even te helpen bij de verschillende handelingen op uw tablet.

Voor gebruikers van een tablet die best een beetje hulp kunnen gebruiken bij het veilig omgaan met de tablet. In de praktijk hebben daar zelfs personen die de tablet al langer gebruiken er baat bij. Daarom is dit boek ook heel geschikt als naslagwerk.

Tablet beveiligen, back-uppen en onderhouden
Uitgever
: Studio Visual Steps
ISBN: 978 90 5905 340 3
Prijs: 12,95 euro

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.