SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Recensie: Tablet beveiligen, back-uppen en onderhouden

Steeds meer mensen hebben een tablet en gebruiken die met plezier. Dat er ook wat aan onderhoud en beveiliging moet worden gedaan, weet niet iedereen. Vrijwilliger Mijndert Kuivenhoven verdiepte zich erin aan de hand van dit boek.

Een tablet is een handig apparaat zolang het doet waar het voor gemaakt en aangeschaft is. Maar zodra er een storing optreedt, van welke aard dan ook, raakt u als gebruiker vaak behoorlijk in de war. Net als bij de pc kunnen er ongewenste bestandjes insluipen die uw eigen programma’s verstoren of uw veiligheid aantasten. Het kan ook voorkomen dat het apparaat er gewoon mee ophoudt. De reden is op dat moment onbekend. Het kan echter wel ingrijpend zijn.

Voor een groot gedeelte kunt u dit voorkomen, maar u moet wel weten hoe. Welnu, Studio Visual Steps heeft een boek uitgebracht met als titel ‘Tablet beveiligen, back-uppen en onderhouden’. Stap voor stap wordt u uitgelegd hoe u uw kostbare gegevens kunt beveiligen en bewaren. De tijd die u hiervoor neemt, betaalt zich ruimschoots terug.

Inmiddels heeft Visual Steps al heel veel boeken uitgegeven waar al heel veel mensen plezier aan hebben beleefd. Ook met dit boek wordt u stap voor stap, aan de hand van afbeeldingen en beschrijvingen, getoond hoe u veel ellende kunt voorkomen. Het boek leert u alert te zijn en afwijkingen te herkennen. Het leert u ook om te updaten of dat juist uit te zetten. Waar moeten wachtwoorden aan voldoen? Welke gegevens deelt u wel of niet met andere personen? Op welke veilige manier regelt u uw bankzaken? Hoe herkent u veilige internetwinkels en wat zijn veilige betalingsmogelijkheden.

Het boek behandelt de besturingssystemen van iPad en Android-tablets. Beide systemen worden goed aangegeven, hoewel u soms wel even moet opletten welke beschrijving u leest. Vooral bij het gebruik van de apps is dat het geval. Ook het batterijgebruik krijgt de nodige aandacht.

In een bijlage vindt u een woordenlijst die vaak verhelderend werkt. Dat geldt ook voor de bijlage ‘Hoe doe ik dat ook alweer’: een goede terugblik om u even te helpen bij de verschillende handelingen op uw tablet.

Voor gebruikers van een tablet die best een beetje hulp kunnen gebruiken bij het veilig omgaan met de tablet. In de praktijk hebben daar zelfs personen die de tablet al langer gebruiken er baat bij. Daarom is dit boek ook heel geschikt als naslagwerk.

Tablet beveiligen, back-uppen en onderhouden
Uitgever
: Studio Visual Steps
ISBN: 978 90 5905 340 3
Prijs: 12,95 euro

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.