Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 30 januari 2016

Recensie: Werken met Skype

Skype is een bekend programma om mee te (video)bellen met andere mensen. Er verschijnt nogal eens een nieuwe versie van. Vrijwilliger Mijndert Kuivenhoven las dit boekje ‘Werken met Skype’ en keek of hij met het programma aan de slag kon.

Wat zou het prettig zijn dat als u belt, u de ontvanger ook nog kunt zien alsof u tegenover hem/haar zit. Vooral als deze persoon ver weg is. Maar ook als het voor u heel moeilijk is om diegene een bezoek te brengen.

Met Skype behoort dit tot de mogelijkheden, mits u daarvoor de juiste apparatuur heeft. Het programma gebruiken kan bijvoorbeeld met een laptop of tablet, omdat die reeds voorzien zijn van een camera. Heeft u zo'n camera (webcam) nog niet op uw pc, dan kunt u een goedkope aanschaffen. Zo'n webcam is eenvoudig aan te sluiten.

Maar... hoe werkt het? Welnu, van Visual Stepsis een boek verkrijgbaar met de titel 'Werken met Skype'. Stap voor stap kunt u lezen hoe u tot een goed resultaat komt.

0602-skype1-groot.jpg

Uitgeverij Visual Steps heeft een heel bekend en gewaardeerd recept om stap voor stap via afbeeldingen te leren hoe een programma werkt. Ik ben van voorin begonnen en heb alle stappen doorlopen. De afbeeldingen in het boek zijn vrij klein maar het is dan ook niet de bedoeling om de plaatjes vanuit het boek te bestuderen.

Het boek ligt naast uw apparaat. Op het scherm ziet u het gehele beeld dat in het boek wordt aangegeven. De lijnen in het boek wijzen u waar u het besproken onderwerp vindt. Soms moet u enige druk uit oefenen in het midden van het boek om het open te laten liggen.

U begint met het installeren van het programma, dat gratis is. Zolang u met andere Skype-gebruikers belt, is het ook gratis. Maar zodra u naar vaste of mobiele toestellen belt, betaalt u een tarief.

De installatie hoeft geen moeilijkheden op te leveren omdat het duidelijk wordt uitgelegd. Volg nauwkeurig de aanwijzingen, maar dat geldt voor alle onderwerpen. Het toevoegen van contactpersonen kan wel eens lastig zijn. Dit is een hoofdstuk waar u extra aandacht aan moet besteden.

Dat is soms ook niet helemaal duidelijk als u een Android-apparaat of een iPad of iPhone gebruikt. Maar laat u niet uit het veld slaan. Met wat rust en de juiste aandacht komt u ook hier tot resultaat. Elk apparaat heeft eigen uitleg in het boek.

De bedrukking is duidelijk en in kleur, precies zoals u het ook op uw beeldscherm ziet. Het boek is te groot en te zwaar om met tablets op schoot te gebruiken.

Voor alle mensen die telefoongesprekken voeren en daarbij de persoon willen zien. Veel senioren hebben kinderen of familie die ze zelden zien omdat ze ver weg wonen. Skype werkt wereldwijd en u zult verbaasd zijn over de snelheid. Er zijn ook mensen die om welke reden dan ook de deur niet uit komen. Om dan contact te houden maakt het niet uit of iemand ver weg woont of dichtbij. Het is dan belangrijk om precies te weten hoe Skype werkt. En dat weet u nadat u dit boek hebt gelezen.

Werken met Skype
Uitgever: Visual Steps
Website bij dit boek
ISBN: 978 90 5905 0204
Prijs: 12,95 euro

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.