Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Volg het laatste nieuws

Het nieuws lezen kan ook online

Wie geïnteresseerd is in het laatste nieuws, keek vroeger het journaal of las de krant. Tegenwoordig zijn we via internet veel sneller op de hoogte van actualiteiten. We zetten wat fijne nieuwssites op een rij.

Nu.nl is de grootste nieuwssite van Nederland. Dagelijks brengen 2,5 miljoen mensen een bezoek aan deze site om het nieuws te raadplegen. Naast het nieuws dat aangeleverd wordt door grote persbureaus zoals ANP en Novum, heeft Nu.nl ook eigen redacteuren die schrijven over actualiteiten of de laatste trends. De site werd in 1999 opgericht en was toen de eerste nieuwswebsite in Nederland die 24 uur per dag nieuws publiceerde. Inmiddels schrijft Nu.nl over binnen- en buitenland, politiek, economie en sport. Maar ook lifestyle, entertainment en regionaal nieuws komen aan bod. Zo blijft u op de hoogte van de economische hulp aan Griekenland en het kersverse vaderschap van zanger Billy Joel. Heel handig zijn de onderdelen 'Populair' en 'Net binnen' waar de populairste en de laatste ontwikkelingen binnenkomen.

Metro, de gratis krant die wordt verspreid via stations, postkantoren en bibliotheken, heeft ook een digitaal zusje. Op Metronieuws.nl vindt u een digitale versie van het dagblad, zodat u niet speciaal naar het station hoeft te lopen om deze krant te kunnen lezen. Scrol voor de digitale krant naar onderen op de website en klik bij 'Metro van vandaag' op Lees in je browser. De site biedt naast de online krant, ook het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en onder andere berichten op het gebied van sport, showbizz, digitaal en mode. Speciale aandacht is er voor de regio's Amsterdam en Rotterdam. In deze rubrieken leest u het laatste nieuws over beide steden plus tips over bijvoorbeeld leuke restaurants of koffietentjes.

Soms ziet u een leuk artikel in een tijdschrift of krant, terwijl de rest van het blad u niet zo aanspreekt. Zou het niet fijn zijn om een los artikel te kunnen kopen in plaats van het hele blad of de krant? Dat is precies wat de oprichters van Blendle.nl ook dachten. Blendle is een digitale kiosk waarin het mogelijk is om een hele krant of een heel tijdschrift te kopen, maar ook een los artikel. Artikelen kosten gemiddeld 20 cent per stuk en het aanbod aan titels wordt steeds groter: van de Telegraaf tot aan Golfers Magazine, maar ook Viva, de Washington Post en Story staan hier online. De eerste 2,50 euro aan tegoed krijgt u cadeau van Blendle, zodat u kunt uitproberen hoe het precies werkt. Als een artikel binnen 15 seconden gesloten wordt, krijgt de lezer zijn geld terug.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.