SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Volg het laatste nieuws

Het nieuws lezen kan ook online

Wie geïnteresseerd is in het laatste nieuws, keek vroeger het journaal of las de krant. Tegenwoordig zijn we via internet veel sneller op de hoogte van actualiteiten. We zetten wat fijne nieuwssites op een rij.

Nu.nl is de grootste nieuwssite van Nederland. Dagelijks brengen 2,5 miljoen mensen een bezoek aan deze site om het nieuws te raadplegen. Naast het nieuws dat aangeleverd wordt door grote persbureaus zoals ANP en Novum, heeft Nu.nl ook eigen redacteuren die schrijven over actualiteiten of de laatste trends. De site werd in 1999 opgericht en was toen de eerste nieuwswebsite in Nederland die 24 uur per dag nieuws publiceerde. Inmiddels schrijft Nu.nl over binnen- en buitenland, politiek, economie en sport. Maar ook lifestyle, entertainment en regionaal nieuws komen aan bod. Zo blijft u op de hoogte van de economische hulp aan Griekenland en het kersverse vaderschap van zanger Billy Joel. Heel handig zijn de onderdelen 'Populair' en 'Net binnen' waar de populairste en de laatste ontwikkelingen binnenkomen.

Metro, de gratis krant die wordt verspreid via stations, postkantoren en bibliotheken, heeft ook een digitaal zusje. Op Metronieuws.nl vindt u een digitale versie van het dagblad, zodat u niet speciaal naar het station hoeft te lopen om deze krant te kunnen lezen. Scrol voor de digitale krant naar onderen op de website en klik bij 'Metro van vandaag' op Lees in je browser. De site biedt naast de online krant, ook het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en onder andere berichten op het gebied van sport, showbizz, digitaal en mode. Speciale aandacht is er voor de regio's Amsterdam en Rotterdam. In deze rubrieken leest u het laatste nieuws over beide steden plus tips over bijvoorbeeld leuke restaurants of koffietentjes.

Soms ziet u een leuk artikel in een tijdschrift of krant, terwijl de rest van het blad u niet zo aanspreekt. Zou het niet fijn zijn om een los artikel te kunnen kopen in plaats van het hele blad of de krant? Dat is precies wat de oprichters van Blendle.nl ook dachten. Blendle is een digitale kiosk waarin het mogelijk is om een hele krant of een heel tijdschrift te kopen, maar ook een los artikel. Artikelen kosten gemiddeld 20 cent per stuk en het aanbod aan titels wordt steeds groter: van de Telegraaf tot aan Golfers Magazine, maar ook Viva, de Washington Post en Story staan hier online. De eerste 2,50 euro aan tegoed krijgt u cadeau van Blendle, zodat u kunt uitproberen hoe het precies werkt. Als een artikel binnen 15 seconden gesloten wordt, krijgt de lezer zijn geld terug.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.