Menu Zoek

Waar let je op bij online ticketverkoop?

Online tickets kopenKoop gerust tickets voor parken, musea en optredens via internet maar let wel op waar en bij wie.

Wie koopt er tegenwoordig nog zijn toegangskaarten bij de kassa van een locatie of evenement? De online ticketverkoop van schouwburg, bioscoop, concertzaal of dierentuin is altijd open. Jammer genoeg hebben allerlei sjacheraars die online kaartverkoop ook in het vizier. Er is een levendige tussenhandel ontstaan. Legaal en soms ook minder legaal, waarbij kaartjes worden doorverkocht tegen extreem hoge prijzen. Let daarom goed op waar u de kaartjes koopt. Doe dat bij voorkeur via de site van de plek die u wilt bezoeken.

De schouwburg, de concertzaal, de dierentuin: allemaal verkopen ze toegangskaarten via hun eigen website. De eerste stap is daarom de site opzoeken van de plek waar u naartoe wilt. Sommige grotere evenementen besteden de ticketverkoop uit. Ook dan zullen ze dit meedelen op de eigen site en doorverwijzen naar de officiële ticketverkoper.

Bekende ticketverkopers zijn:

Ga nooit via Google op zoek naar tickets. De kans is groot dat u terechtkomt op een site van een bureau dat veel meer rekent dan de originele verkoopprijs.

Er is een levendige tussenhandel in allerlei toegangskaartjes. Populaire popconcerten zijn binnen een paar seconden uitverkocht. Luttele minuten later verschijnen de eerste aanbiedingen op Marktplaats. Natuurlijk voor een veel hogere prijs. Verzet daartegen komt van de site Ticketswap. Kaartjes mogen daar niet meer dan 20 procent boven de aanschafprijs liggen. Hoe u een kaartje kunt kopen via Ticketswap leest u in het artikel 'Ticketswap: marktplaats voor tickets'.

Tweedehands kopen via Marktplaats of andere sites dan Ticketswap, is af te raden. Vaak vraagt men bizar veel geld voor een ticket. Bovendien is er geen enkele garantie dat het aangeschafte kaartje ook echt is.

Sites als Vakantieveilingen, Social Deal, Voordeeluitjes en Groupon bieden soms toegangskaartjes aan tegen aantrekkelijke prijzen. Let op die sites goed op de voorwaarden. De kaartjes zijn vaak beperkt geldig en meestal alleen op duidelijk omschreven momenten. Ga na of de aanbieding wel echt zo goed is. Let ook op eventuele servicekosten. Vakantieveilingen rekent bijvoorbeeld een zogenaamde 'vaste opslag' bij elke gewonnen veiling. Deze extra kosten betaalt u bovenop de veilingprijs.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.