Menu Zoek

Android-club

1 oktober 2013
MarjoV Truus
1.003
1.142
Veel merken tablets en smartphones draaien op het gratis besturingssysteem Android dat wordt ontwikkeld door Google. U vindt Android daarom op apparaten van fabrikanten als Samsung, Sony, Huawei, OnePlus, Lenovo, Motorola en natuurlijk Google zelf. U kunt hier al uw vragen stellen en ervaringen uitwisselen.
Samsung smartphone
Geplaatst op 11 juli 2020 om 17:29 door SHW
Mijn belangstelling gaat uit naar de smartphone Galaxy A41. In de specificaties zie ik staan dat
dit apparaat geen verwijderbare batterij heeft. Kan dit een nadeel zijn?
4 reacties
Mail op tablet geen juiste volgorde
Geplaatst op 9 juli 2020 om 16:13 door MaritaA

Bericht verplaatst

mail op tablet geen juiste volgorde
Geplaatst op 9 juli 2020 om 15:57 door Klaartje

Ik ben de weg een beetje kwijt v.w.b. Seniorweb. Ik hoop dan ook maar dat ik bij deze club goed zit i.v.m. mijn vraag over mijn tablet.
Mijn tablet een Samsung Android (?), daar heb ik een mailprogramma. Sinds kort staan al die mailtjes door elkaar wat datum betreft. Bij voorbeeld: als er vandaag een mail binnen komt, dan kan hij zomaar op de 8e plaats komen, dus niet als eerste of vandaag. Mailtjes van eind 2019 komen gedeeltelijk zowel boven als in het midden of onderaan te staan. M.a.w. niet goed op volgorden. Dat betekent dat ik erg moet zoeken of er wel mail is binnengekomen.
Wie weet raad? Ik ben niet meer zo slim op de PC of tablet. Graag dus wat eenvoudige uitleg.
Hartelijk dank voor hulp.

2 reacties
traag opladen
Geplaatst op 9 juli 2020 om 08:39 door bergen

goedemorgen lezers. ik heb n samsung galaxy J5 (2016 ). het opladen gaat ineens heel langzaam. bv in 1 uur 5%. in de auto zelfs helemaal niet. ik heb de accu er al n keer uitgehaald terwijl hij aanstond. hoe komt het en wat kan ik er aan doen?
vrgr ruud

16 reacties
Pop-ups
Geplaatst op 8 juli 2020 om 14:53 door Geer80

Beste vrienden,
Ik heb een Galaxy J6 met besturing Android. Ik erger mij de laatste tijd mateloos dat ik van elke melding Outlook, Facebook of wat dan ook een Pop-Up krijg op mijn scherm. Die dingen kunnen erg hinderlijk zijn. Het rondje zit dan net op 'n plek waar je aan het lezen of typen bent. Je kunt het wegschuiven maar toch.......Voorheen kreeg je een cijfertje bij de app zodat je kon zien of er berichten waren. Wat ik ook doe, ben er al dagen mee bezig, het lukt mij niet deze pop-ups uit te schakelen. Moet kunnen want voorheen had ik dat niet. Wie kan mij helpen?
Bij voorbaat alvast dank.
Geer

NB Even ter aanvulling. Op het internet al verschillende "oplossingen" gevonden over hoe je het moet doen maar ze blijven komen.

3 reacties
Apps automatisch laten updaten
Geplaatst op 7 juli 2020 om 21:48 door Arja1

Onder de Play store - Instellingen - Apps automatisch updaten, heb ik 'alleen via wifi automatisch updaten' gekozen. Ik zie regelmatig dat er updates voor apps zijn en dat de apps dus niet automatisch worden geupdate. Hoe kan dat?
Komt dat omdat indien er een update beschikbaar is en ik heb geen wifi op dat moment dat de update blijft staan? En dat het dan handmatig moet en niet meer automatisch gaat?
Of heeft het een andere reden?
Bedankt en met vriendelijke groeten.

6 reacties
Reclame op tablet
Geplaatst op 7 juli 2020 om 21:05 door Marlois

Ik heb nu een Samsung Galaxy S5e tablet,voorheen een Samsung A.
Op mijn nieuwe tablet krijg ik overal reclame tussendoor, zelfs als ik een brief van mijn email download. Eerst had ik dit niet, heb ik misschien een instelling niet goed staan ?
Het is zoveel reclame, dat het echt storend is , wie kan mij helpen ?.

1 reactie
Backup foto's Google
Geplaatst op 30 juni 2020 om 14:43 door Dirk Boom
Een backup van foto's is belangrijk voor menigeen. In dit artikel zie je dat Google daarin iets wijzigt.
De supportafdeling van Google vertelt het op deze plek.
Ik wil hieraan toevoegen: als je Onedrive op de smartphone hebt, dan kan ook dit automatisch een backup maken, dus onafhankelijk van wat Google doet. Onedrive doet zelf suggesties voor backupmappen maar je kunt het ook zelf regelen. Een backup op Onedrive wordt automatisch gesynchroniseerd met een Windows 10 apparaat.
Het bericht van Google over de backup kan van toepassing zijn als je een nieuwe smartphone koopt of een app opnieuw installeert. Volgens het artikel worden al bestaande instellingen niet gewijzigd.
Er zijn nog geen reacties geplaatst
facebook weergave
Geplaatst op 29 juni 2020 om 16:12 door CaFran

Ik weet niet of dit hier kan, maar ik heb een vraagje over mijn tablet, een Galaxy Tab A uit 2016, model-nummer SM-T580.
Sinds kort wordt op mijn tablet de weergave van foto’s met bijbehorende tekst uitgerekt, heel groot en daardoor onleesbaar weergegeven. Tevens zijn aan de linker- en rechterzijde alleen maar witte vlakken in plaats van de gegevens die ook op de pc links en rechts van de berichten en foto's staan. Misschien heb ik wat fout gedaan bij “Instellingen” of zo. Ik heb al geprobeerd met opnieuw opstarten en zelfs helemaal verwijderen en opnieuw inloggen, maar dat gaf geen resultaat. Ik heb het ook al op Facebook geplaatst, maar geen reacties op gehad.

Het zou prettig zijn als het probleem opgelost zou worden, want wij gaan zaterdag met vakantie en daar heb ik geen pc of laptop.
Heel erg dank voor de reactie.

14 reacties
Foto app op android telefoon
Geplaatst op 29 juni 2020 om 09:49 door cnhvandijck

Het blijkbaar onoplosbare probleem dat ik geen MET MIJN MOTOROLA TELEFOON GEMAAKTE foto's van mijn telefoon via de GOOGLE foto app kan verwijderen blijkt meer voor te komen. Dit onderwerp had ik al eerder bij seniorweb ter discussie gebracht zonder ( na vele , vele adviezen en meningen van leden) dat het opgelost werd. Ik wil dus ook niet meer opnieuw in discussie maar heb eerder een andere vraag:

Kan ik , naast de dus blijkbaar niet goed functionerende Google foto app , een andere "gelijkwaardige " foto app op mijn telefoon installeren waar ik zelfgemaakte maar misschien mislukte foto's gewoon zonder problemen kan verwijderen zonder dat er steeds het gewraakte berichtje verschijnt dat GOOGLE GEEN TOEGANG HEEFT TOT DE (geïnstalleerde) SD KAART....
En.....zie ik dan in de eventueel andere te installeren foto app mijn foto's terug die ik al eerder op mijn telefoon had staan of moet ik die op de een of andere manier naar de nieuwe foto app exporteren ?
Met vriendelijke groeten.

9 reacties
googleplay services is gestopt
Geplaatst op 28 juni 2020 om 16:17 door Jako

Ls,
Mijn tablet Lenovo is vastgelopen. Geprobeerd met zachte reset niet aan de praat gekregen. Daarna harde reset gebruikt. Om dezedaarna opnieuw in te stellen. Ik zie alleen dat mij email account weg is, maar ik kan hem niet opnieuw instellen. Popups blijven komen met googleplay is gestopt. een popup heb ik gekregen om een wachtwoordzin in te typen voor sychronisatie, maar ik heb geen zin, wel een wachtwoord behorende bij het googleaccount. zie bijlages. Dit laatste heb ik niet gedaan, niet dat daarna mijn pc en laptop er ook uitligt. Gaarne reactie of ik dit zelf kan oplossen
groet
Jako

4 reacties
Het berichtenarchief wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met documenten wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met leden wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.