Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Android-club

1 oktober 2013
MarjoV Truus
1.069
1.314
Veel merken tablets en smartphones draaien op het gratis besturingssysteem Android dat wordt ontwikkeld door Google. U vindt Android daarom op apparaten van fabrikanten als Samsung, Sony, Huawei, OnePlus, Lenovo, Motorola en natuurlijk Google zelf. U kunt hier al uw vragen stellen en ervaringen uitwisselen.
Synchroniseren van agenda's
Geplaatst op 26 oktober 2021 om 18:07 door CaFran

Goedemiddag,
mijn vrouw heeft sinds een tijdje een nieuwe Samsung Smartphone Galaxy S7. Wij gebruiken de Samsung agenda en deze staat op de telefoons en tablets aangevinkt. Als zij een item bij haar oude telefoon in de agenda invoerde, werd dit gesynchroniseerd met mijn telefoon, de twee tablets en de pc en laptop. Nu gebeurt dit niet meer.
Het grappige is, dat als zij nu iets vanaf haar telefoon in de agenda invoert, dit wel op haar tablet wordt gesynchroniseerd, maar niet op mijn tablet en telefoon. Wordt er vanaf haar tablet iets ingevoerd, dan wordt dit wel gesynchroniseerd met haar telefoon en ook met mijn telefoon en tablet. Ook de pc en laptop synchroniseren mee naar telefoons en tablets.
Mijn conclusie is dan ook dat er in haar telefoon iets met de instelling fout is, de vraag is echter wat. Wat moet ik nog in haar telefoon instellingen aanvinken (of misschien wegvinken), om alles met elkaar te synchroniseren?

Ben benieuwd wat we vergeten zijn.
Alvast dank voor de reactie
Groet
Frans

2 reacties
qr code lukt niet
Geplaatst op 26 oktober 2021 om 12:29 door jaimita

Ik probeer een qr code te maken op mijn smartfone Android.Ik volg alle gebruiksaanwijzingen maar het lut iet

1. klik op coronacheck
2. Voeg vaccinatiebewijs toe
3. Log in met digid.
4. Met sms controle
5. Vul gebruikersnaam en wachtwoord in
6. Er word een sms code gestuurd.
7. Ga naar mijn berichten om de code op te halen. Als ik naar de site digid wil gaan dan is deze inmiddels verdwenen (Uitgelogd).
8. Ik kan deze dus niet invullen. Einde verhaal

6 reacties
IMS service uitschakelen
Geplaatst op 23 oktober 2021 om 19:40 door Bertus

IMS service melding
Geplaatst op 23 oktober 2021 om 19:32 door Bertus

Misschien doe ik iemand hier plezier mee....

Elke keer als ik mijn telefoon opende kreeg ik een IMS service melding, daar wilde ik wel vanaf dus gegoogeld en vond ik dit.

Melding uitschakelen
Androidgebruikers kunnen zelf de melding uitschakelen zonder Bellen via WiFi uit te zetten.
Hiervoor ga je naar het zoekscherm van je telefoon.
Veeg vanaf het beginscherm van onder naar boven.
Vervolgens typ je in het zoekveld “IMS service” en klik je op het resultaat. Dan opent er een pop-up.
Klik op Meldingen. Hierdoor opent er een nieuw scherm.
Klik dan op imsicon_channel_0. Deze zal greyed out zijn, maar je kunt er gewoon op klikken.
Hier zet je de Melding op Stil. De optie om bij het Vergrendelscherm de inhoud te verbergen zet je aan. En tot slot zet je de optie Niet storen uit

Alles gevolgd volgens boven staande beschrijving, maar dat hielp niet.
Nu kwam ik er achter dat alleen uitschakelen Bellen via WIFI genoeg is door op de groene knop van de telefoon te drukken daarna rechts boven via de drie puntjes naar instellingen en dan Bellen via Wifi uit te zetten.
groetjes Bertus....
 

2 reacties
tweetrapsverificatie
Geplaatst op 23 oktober 2021 om 15:47 door Peter-ZTM

ook ik ontkom er niet aan, tweetrapsverificatie komt eraan. Wat ik niet zie zitten is het sms-je met inlogcode die ik dan iedere keer ontvang bij het inloggen bij google. Het is een 6-cijferige code en die kan ik niet onthouden, 4 cijfers is al een probleem, de leeftijd denk ik. Even opgezocht, zelfs google (google-account Help) raadt aan Google-prompts te gebruiken als tweede stap. Verder staat er: "Ze zijn makkelijker op te geven dan een verificatiecode en kunnen bescherming bieden tegen simswaps en andere hacks op basis van telefoonnummers." Jammer genoeg staat er niet bij hoe het werkt en hoe ik die promps te zien krijg. Gebrekkige informatie dus. Verder staat er in het verhaal nog: "Als je niet elke keer dat je inlogt op je computer of telefoon een tweede verificatiestap wilt opgeven, vink je het selectievakje 'Niet meer vragen op deze computer' aan." Blijkbaar weet alleen de schrijver van dit verhaal dit want op internet vindt ik alleen maar geklaag over die sms-code en anderen komen met oplossingen zoals een Google Authenticator, waarvan andere mensen weer grote nadelen van ondervinden. Ik raak de weg kwijt op zo'n manier, wie helpt me op weg?

8 reacties
nederlandse handleiding Motorola
Geplaatst op 18 oktober 2021 om 17:43 door henk0605

Voor een goede vriendin (ook lid van SW) heb ik de vraag of er een Nederlandse handleiding is voor een mobiel Motorola G10, en zo ja, waar ik die kan vinden.
Op internet lijk ik uitsluitend Engels/Duitstalige versies te zien.......
Ik ben benieuwd,

7 reacties
smartphone zonder schermverlichting
Geplaatst op 17 oktober 2021 om 16:18 door AnneM

Hallo.Ik heb een groot probleem. Ik heb sinds kort een smartphone Doro, ben daar nog niet zo bedreven in. Ik vond bij instellingen o.a. de scherm helderheid en wilde daar iets aan veranderen, een beetje minder, Toen stond de stip ineens op nul en er was helemaal niets meer te zien. ik weet nu niet hoe ik verder moet.Wie kan mij helpen? AnneMa.

3 reacties
Stappenteller voor Android 8.1 zonder horloge/smartwatch
Geplaatst op 16 oktober 2021 om 17:46 door Zegert

Weet iemand een goede/betrouwbare stappenteller voor een toestel met Android 8.1?

Dit zou moeten werken zonder dat er een smartwatch gebruikt wordt.

Ben benieuwd.

3 reacties
Chromebook of chromebox
Geplaatst op 14 oktober 2021 om 17:24 door Peter-ZTM

Waar ik mijn pc voor gebruik lijkt verdacht veel op wat ik doe met mijn Android smartphone. Mijn pc wordt om de haverklap gehinderd door updates van Windows, nu zal het geheugen wel weer te weinig zijn, was niet zo toen ik hem kocht, zelfs mijn oude beeldscherm heb ik nog. Geschikt voor Windows 11 is hij niet. Als ik toch zo verplicht wordt wat nieuws te kopen, zit ik meer te denken aan een chromebook, liever chromebox met een groot beeldscherm, muis en toetsenbord. Weg vervelende updates en steeds veranderende mogelijkheden van Windows die ik toch nooit gebruik. Of zie ik iets verkeerd? Graag advies van een gebruiker.

13 reacties
Pin en PUK code oude telefoon kwijt
Geplaatst op 10 oktober 2021 om 20:37 door asteri

Goede avond,
mijn oude telefoon, een Samsung Galaxy S 5 mini G800F, wil ik aan mijn kleindochter geven.
Ik heb hem opgeladen, maar kan met geen mogelijkheid de pin of puk code herinneren.
Ik had toen, en nog steeds Vodafone abonement. Ook is mijn telefoonnr. hetzelfde gebleven.
Er zit geen simkaart in de telefoon, hoe krijg ik de oude foon aan de praat zodat ik mijn kleindochter blij kan maken ?

16 reacties
Mobielbellen
Geplaatst op 10 oktober 2021 om 13:57 door JohanZ

Sinds een tijdje als ik met mijn mobiel bel (Samsung SM-A750FN/DS) dan moet ik mijn luidspreker inschakelen om aan de andere kant verstaanbaar te zijn, dit geldt alleen voor uitgaand bellen en inkomend bellen. Nu wil ik dit graag oplossen zonder terug te gaan naar fabrieksinstellingen, wie weet wat dit kan zijn?

11 reacties
Het berichtenarchief wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met documenten wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met leden wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.