Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Clean Master
Geplaatst op 16 december 2015 om 14:10 door Shalom2501

Heb onlangs een nieuwe smartphone aangeschaft en daar ook Clean Master opgezet. Maar ik heb per ongeluk de contactpersonen te strak beveiligd, waardoor bijvoorbeeld Whatsapp er niet bij kan. Mogelijk lost het probleem vanzelf op als ik de contactpersonen uit de oude smartphone heb overgezet. Maar dat kan nog wel even duren, omdat ik nog geen inzicht heb, hoe ik dat precies moet gaan doen. Extra probleem is misschien wel, dat de twee smartphones niet van hetzelfde merk zijn.
Weet iemand een manier om op korte termijn de contactpersonen toegankelijk te maken?

6 reacties
DirkB zegt:

Ingaande op de contactpersonen: 'overzetten'? Ik zou ze synchroniseren, dan is het voor eens en altijd geregeld en gaat er niets mis als er eens iets met de smartphone gebeurt.
In de clubs is het meerdere malen aan de orde geweest; het instellen geschiedt afhankelijk van smartphone/besturingssysteem/plek contactpersonen.
Mijn advies: doe dan meteen ook de agenda.
Voor dit soort dingen zijn deze apparaten bedoeld.

16 december 2015 om 15:37.
Shalom2501 zegt:

Door mijn gmail-account in de smartphone te activeren, heb ik een gedeelte van de contactpersonen al paraaat. Maar ik op de pc ook Mozilla Thunderbird met een eigen adresboek. Hoe ik mijn Mozilla-adresboek kan synchroniseren meet mijn smartphone zou ik echt niet weten. Er is wel sprake vanoverlap. Maar de contactpersonen zijn dus niet toegankelijk voor Whatsapp. Als ik t.z.t. de contactpersonen uit de oude telefoon in de nieuwe kan zetten, heb ik volgens mij ook alle personen weer beschikbaar voor Whatsapp.
Maar omdat er eind januari pas een geheugenkaart in de smartphone komt, wil ik daar niet op wachten.
De vraag is dus nu: Hoe kan ik de instellingen van Clean Master zo aanpassen, dat die de contacpersonen toegankelijk maakt voor Whatsapp?

16 december 2015 om 16:56.
DirkB zegt:

Hopelijk weet iemand het, ik gebruik geen Android. Via Google zie ik dat clean master wordt gepromoot als een erg goede app én dat veel gebruikers het afraden. Als het zonder clean master wél werkt, is dat een optie?
En de aanpak met contactpersonen ... dat kan simpeler maar ik ken niet de overweging om apart in Thunderbird en in Google en per smartphone te willen bijhouden.

17 december 2015 om 09:37.
Niek. zegt:

Met het omzetten van je simkaart neem je toch de adressen mee
Of heb je nu 2 nummers?

17 december 2015 om 09:44.
Shalom2501 zegt:

Heb de simkaart van de oude telefoon verkleind naar het goede formaat en in de nieuwe telefoon geplaatst. Maar ik denk, dat mijn contactpersonen niet op de simkaart staan, maar nog in het geheugen van de oude telefoon. Waarschijnlijk kan ik na de Kerstdagen de twee telefoons rechtstreeks verbinden en zo de belangrijke inhoud overzetten.
Maar ik ben er achter gekomen, dat ik een grote denkfout heb gemaakt. Als mijn mobiele telefoonnummers niet in de nieuwe telefoon staan, vindt Whatsapp ze natuurlijk niet!! Na enig zoeken heb ik toch gevonden, hoe je in Clean Master bepaalde zaken, zoals contactpersonen, wel of niet kunt beveiligen. Ik heb twee personen, die niet in mijn Whatsapp zaten een sms gestuurd en beide stuurden een Whatsapp bericht terug. Vanuit het bericht heb ik de twee in contactpersonen kunnen aanpassen. Nou ja. Moet het nog rustig op me laten inwerken.....

17 december 2015 om 11:09.
DirkB zegt:

Niek. contacten zet je tegenwoordig bij een smartphone niet meer op de SIMkaart. Het kan misschien nog wel maar het is achterhaald.
Verder goed om te lezen dat het probleem bijna is opgelost!
Het probleem wordt deels veroorzaakt doordat oude werkwijzen op nieuwe apparaten worden toegepast. Begrijp mij niet verkeerd, het mág echter het kan gemakkelijker,tenzij bijv. scheiden van privé en zakelijk gewenst is.

17 december 2015 om 12:41.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club