Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Bestanden verplaatsen op de smartphone
Geplaatst op 28 januari 2016 om 15:02 door Shalom2501

Enige tijd geleden heb ik een Samsung Galaxy Core Prime gekocht en daarop o.a. de app File Manager geïnstalleerd. Na het monteren van een sd-geheugenkaart stuit ik op een probleem. Met File Manager kan ik wel op de sd-kaart kijken, maar een foto van de smartphone naar de sd-kaart verplaatsen of kopieren lukt niet. Ik krijg dan de vraag om de sd-kaart te selecteren met 4 afbeeldingen en de keuze annuleren of selecteren.
Ik kom er niet achter, wat er nu fout gaat.
Als ik de Core met een USB-kabel met de pc verbind, kan ik met verkenner wel een directorie op de sd-kaart aanmaken en daar een foto naar toe brengen. Die foto kan ik dan op de Core ook bekijken. Verkenner gebruikenis een noodoplossing, maar ik vind, dat File manager gewoon moet werken.

3 reacties
MargadB zegt:

Dag Shalom,
Op mijn Samsung Gal. S5 mini doe ik het via de app Mijn bestanden.
Heb je dat al geprobeerd?
Eerst probeerde ik het via Astro, maar dan kreeg ik een foutmelding.
Hopelijk heb je hier iets aan.
Groet van Marga

29 januari 2016 om 17:00.
Shalom2501 zegt:

Heb vanmorgen het volgende gedaan:
Heb met File manager een foto gekopieerd van het geheugen van de smartphone naar de extra sd-kaart. Toen ik op de sd-kaart wilde plakken, kreeg ik een bepaald nummer in beeld ( waarschijnlijk het serienummer van de sd-kaart ) met het verzoek te selecteren. Daarna kon ik de foto op de sd-kaart plaatsen.
Heb toen met F M een foto verplaatst naar de sd-kaart en toen ging het wel. Kennelijk moet je eerst aan de smartphone vertellen, welke sd-kaart er in zit, voor je die kaart echt kunt gebruiken.
Nou ja, weer een probleem uit de wereld.
Ben overigens heel tevreden over de Core Prime. Lekker formaatje en ik kan er goed mee overweg. Nu nog wat nuttige apps toevoegen.

31 januari 2016 om 14:41.
MargadB zegt:

Mooi zo, fijn dat het is gelukt!

31 januari 2016 om 15:59.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club