Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Ervaring met iPhone stalkers?
Geplaatst op 3 maart 2016 om 22:33 door LouiseH

Een tijdje geleden werd ik elke vooravond op mijn iPhone6 gebeld door een onbekende beller zonder nummerherkenning. Ik heb consequent nooit opgenomen en na een paar weken hield het op. Nu is het weer begonnen en wel 3 tot 4 keer per dag. Zodra ik het scherm zie besluit ik niet op te nemen. De verbinding wordt vrij snel alweer verbroken, ik hoef er dus niet eindeloos lang naar te luisteren.
Via Google Search begrijp ik dat het veel mensen zo'n stalker hebben.
Ik zou willen dat ik de iPhone kon instellen op het niet accepteren van anonieme gesprekken zonder nummerherkenning, maar volgens mij is zo'n optie er niet.
We lees ik over twee apps: Block Unwanted Calls en TrapCall.
Heeft iemand hier ervaring mee?

3 reacties
Jan033 zegt:

Zelf heb ik ook een tijdlang zo'n stalker gehad, ze bellen soms iedere dag en als je opneemt hangen ze gelijk op. Na een paar weken hield het trouwens weer op. Een optie op de iPhone om anonieme bellers te blokkeren is er niet. De vraag is ook of de voordelen opwegen tegen de mogelijke nadelen, want instanties als ziekenhuizen en de politie zullen vaak via een anoniem nummer bellen en stel dat een familielid iets ernstigs is overkomen en ze willen je dringend spreken? Misschien is het daarom beter om de (tijdelijke) overlast maar voor lief te nemen. Als het niet ophoudt zou je contact op kunnen nemen met je telecom provider, want die kunnen natuurlijk wel achterhalen wie de beller is.

4 maart 2016 om 10:19.
DirkB zegt:

Het heeft niet met de iPhone te maken, mijn vrouw wordt ook zo nu en dan gebeld (eerst Samsung, nu Lumia). Hij gaat maar een paar keer over en het houdt doorgaans op voordat er is opgenomen. Het gaat in periodes. Niets aan te doen, zegt de provider.

4 maart 2016 om 13:22.
LouiseH zegt:

Bedankt voor jullie reacties. Ik had gehoopt dat de iPhone een optie had om het te kunnen blokkeren of dat er mensen waren die ervaring hebben met die apps.
In ieder geval is het dus iets waar je moet proberen mee te leven. Overigens vind ik het wel opmerkelijk dat het pas is begonnen vlak nadat ik met mijn nummer van bijna twee jaar Lebara prepaid naar een abonnement bij KPN ben gegaan.
In ieder geval blijf ik volhouden niet op te nemen, een uur geleden kwam er weer eentje binnen. Ik schrijf nu de datum en tijden op en misschien ga ik KPN er eens over bellen.

4 maart 2016 om 14:44.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club