Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
avatar
Windows smartphone
Geplaatst op 27 april 2016 om 18:12 door Ex-lid

Goedemiddag, Ik heb een vraag over de windows telefoon,Mijn interesse gaat uit naar de microsoft 640 of de 650,ik gebruik nu een sony m2 met android,maar om de telefoon te gebruiken met mijn PC met windows 10 denk ik aan een windows gestuurde smart telefoon,maar ik hoor verschillende verhalen wat mij weer aan het twijfelen brengt ,ook heb ik eigenlijk weinig vertrouwen in microsoft want gaan ze wel door met de ontwikkeling van de smartphone heb ik na aanschaf een waardeloze telefoon,wie kan mij hier iets meer over vertellen. ik gebruik het meest de volgende apps, Facebook,wattsapp,agenda en mijn email lees ik vaak via de smartphone. helaas is er geen Nikon app beschikbaar om je telefoon als afstandsbediening te gebruiken beschikbaar anders zou dat ook een bruikbare app zijn. wat mij ook tegen valt van de seniorwebsite is dat er maar weinig informatie over de windows smartphone te vinden is,er wordt wel veel gesproken over samsung en de iPhone maar niet over dit besturings systeem . een beetje jammer.

9 reacties
Niekie zegt:

Microsoft had in 2015 ook nog maar een Marktaandeel van 2,6 %. Android had bijv. 81,1 % en Apple 15,6 % . Het markt aandeel van Microsoft is overigens wel groeiend is de verwachting.
Maar logisch dat er dus wat minder over gesproken wordt.
Maar ik denk dat Dirk uw vraag prima zal beantwoorden. Hij is zeker een Windows Phone specialist.

Niek

27 april 2016 om 19:02.
DirkB zegt:

haha Niek en daar is dan Dirk:
Het marktaandeel van de Windows Phone smartphones is inderdaad klein maar goed zijn ze wél en de Lumia 640/650 zijn positief ontvangen. Kijk bij Microsoft wél even goed of Windows 10 erop kan.
Vandaag was in het nieuws dat Microsoft wil doorgaan met Windows 10 voor én laptops én tablets én smartphones. Dat is precies waar Windows 10 voor is gebouwd en het is fijn om dit te vernemen want er was wat twijfel omdat er weinig nieuwe Lumia-modellen uitkomen. Microsoft is overigens van plan om de naam 'Lumia' (nog afkomstig van Nokia) te gaan verlaten en nieuwere modellen 'Surface' te gaan noemen (benaming wordt ook gebruikt voor tablets, ik heb een Surface Pro die in reviews net zo goed is als een Apple).
De door Kakro genoemde apps zijn er uiteraard en er is ook genoeg keuze in andere apps maar specifieke apps zoals voor Nikon zijn er helaas vaak (nog) niet. Dat heeft alles te maken met het marktaandeel waardoor bedrijven nog niet willen investeren in het maken van die apps. Vicieuze cirkel, het is dus maar net wat je wilt gebruiken. Mobiel bankieren bijv. kan weer wél.
Het voordeel van W10 op de smartphone is, dat het vertrouwd overkomt en nagenoeg gelijk werkt als je het ook al op de laptop hebt. Daar komt bij dat W10 minder complex is dan Android. Ook integreren en synchroniseren apparaten gemakkelijk én zijn de W10 apps universeel d.w.z. op elk apparaat te gebruiken.
Mijn Lumia 1020 is helaas te oud en niet geschikt voor W10 al heb ik er wel mee proefgedraaid. Mijn vrouw heeft een Lumia 930 en daarop draait W10 probleemloos.
En tsja, ook Seniorweb vergeet de Windows smartphones een beetje. Jammer want menig senior kan er voordeel bij halen wegens het vertrouwde en toegankelijke van het besturingssysteem. Elke review laat dit zien maar als de markt niet wil dan is het zoals het is.

27 april 2016 om 20:51.
avatar
Ex-lid zegt:

Niek en Dirk bedankt voor jullie reactie,ik ga er nog eens goed over nadenken,want het lijkt mij toch wel handig dat mijn telefoon goed samenwerkt met mijn desktop PC , kan er hopelijk wel vanuit gaan dat de facebook,watsapp app goed werken en dat deze ook worden geupdate.Want hier hoor ik wel eens iets over dat deze apps niet lekker werken. Tja en zoals u al schreef is het jammer dat Seniorweb maar ook niet te vergeten de telecom winkels deze telefoons met windows besturing niet promoten.
Nogmaals bedankt voor u reactie.
m.vr.gr.
Karel Kroon.

28 april 2016 om 12:50.
DirkB zegt:

Facebook heeft zijn app niet erg goed gebouwd maar hij doet het.
Whatsapp werkt probleemloos, en zo allerlei andere apps ook.

28 april 2016 om 13:32.
avatar
Ex-lid zegt:

Dat is jammer,want deze app is bijna niet weg te denken,ik doe er niet veel mee maar gebruik hem wel dus als ik hem gebruik wil ik wel dat hij goed werkt.

28 april 2016 om 15:07.
DirkB zegt:

Jawel, de Facebook app werkt goed. Hij had alleen fraaier gebouwd kunnen worden.

28 april 2016 om 17:03.
Niekie zegt:

Lees dit nieuws ook even. :-)
Niek

28 april 2016 om 22:47.
avatar
Ex-lid zegt:

Bedankt hiervoor Niek, ik ga het zeker even lezen.

29 april 2016 om 12:10.
DirkB zegt:

De verwijzing van Niek laat het idee zien bij Windows 10: universele apps, geschikt voor én de pc én de tablet én de smartphone. Dat betekent: als een app niet gratis is, hoef je hem maar 1x te betalen én ze tonen overal gelijk. Een app blijft je eigendom en veroudert niet.
Windows is er vanaf Windows 8 uniek in dat apps op de gewone pc gebruikt kunnen worden.
Op mijn laptop gebruik ik ze al geruime tijd, werkt wel zo gemakkelijk voor bijv. Facebook (en Twitter en LinkedIn), of bijv. Wordfeud. Maar ook voor mail, het nieuws, het weer, uitzending gemist, agenda, contacten, foto's, ....

29 april 2016 om 17:37.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club