Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Belverbinding werkt niet
Geplaatst op 5 mei 2016 om 12:56 door Shalom2501

Ik kom een vervelend probleem tegen.
Ik heb ooit ingesteld, dat mijn Wi-Fi verbinding uitstaat, totdat ik hem nodig heb. Maar ben ik er achter gekomen, dat deze functie ook de belverbinding uitschakelt. Maar dat houdt in, dat ik niet kan bellen en ook niet gebeld kan worden. Daarom wil ik graag deze functie weer uitschakelen, maar ik kan niet meer vinden, waar ik dat kan doen. Mogelijk zit het ergens in Clean Master, maar ik kom er niet uit.
Voor de goede orde: Ik heb een Samsung Galaxy Core Prime.

8 reacties
Truus zegt:

Misschien de telefoon in een niet-storen modus gezet? Vliegtuig stand , Slaapstand of zoiets?
handleiding al bekeken?

5 mei 2016 om 16:26.
Shalom2501 zegt:

Heb de zaak ook even via FB gemeld bij mijn mobiele provider. Nog geen bericht terug, maar inmiddels werkt de belverbinding wel weer, maar geeft de Wi-Fi verbinding af en toe nog wel problemen. Opnieuw opstarten van de smartphone levert meestal wel een werkende Wi-Fi verbinding op.
Voor de goede orde: In de instellingen staat de functie batterij besparende maatregelen uit. Ook de vliegtuigmode staat uit.
Toch blijf ik het vermoeden houden, dat er ergens in clean master of een andere beveiliging een functie dit probleem veroorzaakt.

6 mei 2016 om 13:51.
Shalom2501 zegt:

Krijg voorzichtig het idee, dat voornoemd probleem zich voordoet, als de smartphone echt uren met rust gelaten wordt. Dat is vaak zo bij mij. Door de smartphone bezig te houden, door regelmatig bijvoorbeeld een spelletje woordzoeker te doen, blijft het probleem weg. Ben alleen benieuwd of het probleem terugkomt als ik de smartphone aan zet, in een situatie, waarin er weinig of geen bereik is. Waarschijnlijk is er toch op de achtergrond een app actief, die Wi-Fi uitzet, als die een tijdje niet wordt gebruikt. Ik zie namelijk af en toe wel een dergelijke mededeling verschijnen en ook de mededeling "Wi-Fi verbonden met..... Mogelijk blokkeert dezelfde app ook de belverbinding. Maar ik heb de boosdoener nog niet getraceerd.

9 mei 2016 om 16:40.
DirkB zegt:

Wifi kan in de spaarstand gaan of wisselen van station. Het zou niets te maken mogen hebben met de belfunctie van het toestel.
Een probeerseltje kan zijn: de SIM-kaart even eruit en erin, wie weet werken de contactjes niet goed meer en moeten ze weer even aan de praat worden geholpen.
Verder: de Galaxy Core Prime is een budgettoestel met weinig geheugen. Het zou kunnen dat het geheugen vol zit en dat het toestel daardoor wat streken vertoont.
Worden bijv. de foto's wel op een SD-kaartje gezet?

9 mei 2016 om 17:47.
Shalom2501 zegt:

Dat met die contactjes zou een rol kunnen spelen. Kan ik proberen. Heb dat probleem ook regelmatig met de accu van mijn camera. Mijn foto's worden automatisch geplaatst op een 64 Gb geheugenkaart, dus dat kan het probleem niet zijn. Kan even kijken, of ik nog bestanden naar de geheugenkaart kan verplaatsen. Ga ook nog even opletten, hoe de telefoon zich op een andere locatie gedraagt. Mijn provider heeft niet overal een voldoende (Wi-Fi) bereik. Mogelijk is overschakelen naar 4G een optie. Heb nu nog een 3G abonnement.

10 mei 2016 om 12:13.
DirkB zegt:

Als het abonnement 3G is, dan zou ik de smartphone ook op maximaal 3G instellen. Als dat niet zo is, kan het een verklaring zijn.
4G is voor dataverkeer beduidend sneller dan 3G.

10 mei 2016 om 12:43.
Truus zegt:

het lijkt of hier wifi verbinding en bellen door elkaar gaan lopen.
wat betreft het bellen/ gebeld worden: is het dekkingsgebied van uw provider wel voldoende? (Je hebt geen wifi verbinding nodig om te kunnen bellen of gebeld te worden, daarvoor heb je G3 0f G4 voor)
Wifi: kan met het netwerk van de provider of met een draadloos wifi in eigen omgeving. Als wifi uitgeschakeld is moet de telefoon gewoon werken.

10 mei 2016 om 13:23.
Shalom2501 zegt:

Dirk, Ik heb net de accu en de sim-kaart uit de smartphone gehaald en de contactpunten van beide gereinigd. Behalve de opmerking van WhatsApp, dat de datum en tijd niet klopten, geen klachten gezien. Zag even later de datum en tijd wisselen naar de actuele, dus de verbinding is OK. Zal nog even naar de instelling 3/4 G kijken. Zal ook even kijken naar de verschillen van het 3G abonnement met een 4G versie. De laatste is € 1,50 per maand duurder, maar biedt meer data verkeer. En dat loopt de laatste tijd wel op door het meer gebruiken van de smartphone.
Truus, sorry hoor, maar dat je voor bellen/sms-en een telefoonverbinding nodig hebt en voor internet en bijvoorbeeld Google Play een data verbinding had je me echt niet hoeven te vertellen. Ik ben in 1984 met computers begonnen. Heb zelfs nog viditel gehad. Later eerst klant geweest zijn bij 2 bulletinboards en toen overgegaan naar internet. Ben zelfs een aantal jaren vrijwilliger geweest bij Seniorweb Alkmaar. Moest daar vanwege L.S. mee stoppen. Heb een eigen Wi-Fi router in het eigen netwerk.

10 mei 2016 om 16:57.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club