Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
smartphone
Geplaatst op 10 mei 2016 om 18:13 door HVH

Kennelijk is er geen "eenvoudige" - lees goedkope - smartphone om mee te whats-appen, bellen foto's /video's maken. Ik hoef er niet op te kunnen lezen, spelletjes doen, de weg zoeken etc. Welke smartphone is goed en niet belachelijk duur? --- Heeft iemand ervaring met de Archos Diamond 5 S? En hoeveel geheugen is wenselijk op een sm.phone? Niki

4 reacties
DirkB zegt:

Via Google kan ik geen Archos Diamond 5S vinden, waarschijnlijk wordt de 55 bedoeld.
Goedkoop is duurkoop bij smartphones en dat komt omdat de goedkope minder geheugen hebben, dat vol gaat raken. Ook valt de snelheid wel eens tegen. Een geheugen van 8GB is minimaal maar dan moet er wel een SD-geheugenkaartje in kunnen t.b.v. de foto's. 4G hoort erbij, en een behoorlijke camera. De Archon is nét aan als ik het zo zie en het merk spreekt mij minder aan (dat is persoonlijk).
Er zijn in dezelfde prijsklasse meer keuzemogelijkheden, goed vergelijken en tests bekijken is aan te raden. Wie lid is van de Consumentenbond kan on line tests bekijken.
Kies eerst voor een besturingssysteem. Wie gewend is aan Windows wil misschien een Windows Lumia waar Windows 10 op kan net als op de PC, dat went gemakkelijker. Anders wordt het Android, wat een goede keuze is, vooral als er ook al een tablet is met Android.
Een smartphone went snel. Wie er eenmaal één heeft gaat er meer mee doen.

10 mei 2016 om 22:33.
HVH zegt:

Hartelijk dank voor de reactie. Het zal inderdaad 55 moeten zijn (vanwege het 5.5 inch scherm). Het betr. apparaat heeft 16GB geheugen, uitbreidbaar met Micro SD kaart, dual SIM; Ik geloof dat ik er een review over las in Computer idee (ergens in Januari ??), het merk is Frans. Ik zal zeker de vergelijkende test van Consumentenbond raadplegen, goede tip. Niki

11 mei 2016 om 11:03.
DirkB zegt:

De uitvoering met 16 GB klinkt toch niet slecht Niki.

11 mei 2016 om 20:11.
HVH zegt:

Nogmaals dank. Foto's schijnen bij weinig licht matig te zijn. Ik houd je op de hoogte! Niki

11 mei 2016 om 22:16.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club