Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
avatar
Vreemde gesproken tekst bij (af)vinken e-mails
Geplaatst op 13 mei 2016 om 15:43 door Ex-lid

Ik heb een Samsung Galaxy TAB2 10.1 tablet (Type: GT-P5110). Sinds enige tijd spreekt een vrouwenstem onbegrijpelijke tekst uit als ik een e-mail aanvink om te verwijderen (zoiets als: "sekonsaat") en ook als ik die vink weer weghaal (zoiets als "nietgekont"). Bij mijn weten is er met de instellingen nooit iets veranderd ten opzichte van de situatie dat dit verschijnsel niet optrad.

Die vervelende en onverstaanbare berichten kan ik alleen vermijden door via Instellingen > Geluid > Muziek, video, games en andere media de schuif helemaal naar links te verplaatsen. Maar dat is natuurlijk geen elegante oplossing... Spelen met twee opties in Instellingen > Taal en invoer bieden geen uitkomst. Ik zie ook geen mogelijkheid om Tekst naar spraak uit te zetten.

Kent iemand dit probleem en - beter nog - de oplossing?

2 reacties
Truus zegt:

Wordt er een app voor email gebruikt en doet het zich alleen voor in de email app: kijk dan naar de specifieke instellingen van de app zelf.
Of dit de oplossing biedt weet ik niet zeker, maar nooit geschoten is altijd mis:
Het kan zijn dat de betreffende benaming niet overeenkomt met uw versie ( dit komt van een oud toestel af) maar wellicht wijst het zich vanzelf...
ga naar instellingen en dan naar iets zoals 'spraak in- en uitvoer' ( kan onder 'geluid' staan ) Daar zou de instelling 'tekst naar spraak' op 'auto' gezet moeten worden.
en bij rijmodus alles uitzetten
autostand uitzetten.
 

14 mei 2016 om 14:24.
avatar
Ex-lid zegt:

Bedankt voor de reactie. Maar helaas, de opties 'auto' bij 'tekst naar spraak' en de 'rijmodus' komen helemaal niet voor bij instellingen op mijn Galaxy Tab2 GT-P5110. Afwijkend model?
Na van alles te hebben geprobeerd, heb ik in arren moede te tablet gereset en de nodige apps weer geïnstalleerd. Moeizaam allemaal, maar: het verschijnsel is verdwenen! (Het blijft soms tobben met die apparatuur...)

15 mei 2016 om 10:34.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club