Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
account vereist
Geplaatst op 11 juni 2016 om 10:18 door Jako

Op het tablet bij mijn zus stond vanmorgen ineens een bericht met "account vereist" en haar mailadres. Zou dat willen zeggen dat zij geen googleaccount heeft, en dit nog aangemaakt moet worden?
Jako

4 reacties
Niekie zegt:

Op alle Android tablets krijg je de vraag om een google account in te stellen, anders kan je niet naar de playstore om iets op te halen.
Dus ik denk dat ze dat inderdaad nog even moet aanmaken dan. (Normaal krijg je die melding als je hem in gebruik neemt al).

Niek

11 juni 2016 om 13:23.
Jako zegt:

Niek,
Zij wil van de playstore geen gebruik maken.
Ze wilde alleen bellen appen en eventueel sms'n, vandaar dat toen geen googleaccount aangemaakt is. Is dat verplicht, ze heeft hem nu ongeveer 2 maanden.
groet
Jako

11 juni 2016 om 14:42.
DirkB zegt:

Het is vermoedelijk een smartphone, geen tablet, want er wordt mee gebeld, geSMS't en geappt.
Een account doet meer dan toegang geven tot de store, het maakt bijv. ook (automatische) backup mogelijk. Het apparaat wordt er persoonlijk mee, wat het ook is.
Er zijn veel interessante apps.
Het apparaat is toch niet gekocht om alleen maar te whatsappen? (bellen en SMS'en vereist geen smartphone).
Evengoed: ik meen dat een google-account geen verplichting is, wél gebruikelijk.

11 juni 2016 om 17:35.
Jako zegt:

Dirk, bedankt dat laatste wilde ik gewoon weten of het verplicht is. Dat het gebruikelijk is klopt, ik heb zelf ook een googleaccount. Met de melding op het apparaat was ik niet compleet, het ging om beiden smartphone en tablet. En ja alle mensen zijn niet hetzelfde, voor haar ging het alleen om te whatsappen met de kleinkinderen, en dan heb je een smartphone nodig, de rest van de apps gebruikt ze niet. Mij ging het alleen om te weten of het verplicht is, zodat deze niet vastloopt i.v.m. updates die je niet meer uit zou kunnen voeren etc.
Jako

13 juni 2016 om 12:01.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club