Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Smartphone verbinden met laptop
Geplaatst op 17 augustus 2016 om 13:43 door Anja H.

Mijn samsung galaxy ace gt-s5830i kon ik tot voor kort verbinden met Windows 10 en als usb opslag gebruiken om de foto's er af te halen. Na de laatste update van Windows 10 lukt dat niet meer. Sinds kort heb ik ook KPN Veilig geinstalleerd.
Is er een manier om de telefoon weer als usb opslag te verbinden? De software van Samsung (Kies) heb ik niet geinstalleerd. Daar heb ik slechte ervaringen mee. Als ik dat doe, heb ik geen internet verbinding meer.

Anja Hoogland

6 reacties
DirkB zegt:

Geeft de PC een boodschap? Misschien moet de driver voor de Samsung geherinstalleerd worden. In deze post zie ik trouwens een soortgelijk probleem.

17 augustus 2016 om 20:37.
Anja H. zegt:

De PC geeft aan dat er een storing is ontstaan en het apparaat niet meer herkent. Inderdaad
zijn er zo te zien meer apparaten die een probleem hebben na de grote update van Windows. Ik heb ook een Sony reader, die ga ik ook testen.
De update terugdraaien lijkt me geen optie.

18 augustus 2016 om 08:09.
DirkB zegt:

De Samsung is al een oud beestje maar ik verwacht dat het wel wordt opgelost, echter ik heb dat (nog) niet paraat.
Kan de smartphone de foto's uploaden naar de cloud? (googledrive bijv.). Dan is er én een backup én zijn ze via de computer te bekijken en evt. te downloaden.

18 augustus 2016 om 18:30.
Anja H. zegt:

Dat hoop ik dan maar dat het wordt opgelost. De foto's zouden kunnen worden geüpload naar de cloud, maar de voorkeur gaat naar een usb. Als tussenoplossing worden ze nu gemaild en vandaar uit gedownload. Beetje omslachtig maar het werkt.

18 augustus 2016 om 19:21.
Anja H. zegt:

Inmiddels heb ik de E-reader van Sony aangesloten. Ook die wordt niet meer herkend.

19 augustus 2016 om 16:56.
Anja H. zegt:

Het probleem met de e-reader is opgelost. Reader for pc van Sony had ik geinstalleerd op mijn nieuwe laptop maar nog niet geautoriseerd. Zodra ik dag gedaan had, werd de e-reader weer herkend.

25 augustus 2016 om 16:03.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club