Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Lumia 950
Geplaatst op 5 september 2016 om 20:02 door Herman99

Hallo,
Is de Lumia 950 momenteel het nieuwste model van Microsoft?Kan ik hier een paar jaar mee verder voor dat hij "verouderd"is? Wie heeft hier ervaring mee,en hoe bevalt-ie? Krijg je ook W10 updates zoals op de pc? Is het een goede investering?
groet,
Herman

7 reacties
DirkB zegt:

Ik heb een Lumia 950. Dat is een recent toestel en helemaal up to date.
Elk najaar komen de nieuwe modellen echter bij Microsoft is niet helder wat er aankomt, zij zijn klein in smartphones en zoeken nog naar de succesformule. De klant is afwachtend en het topmodel Lumia 950, wat een prima toestel is, is niet zo goed aangeslagen. Daarom kun je hem voor een relatief lage prijs aanschaffen en dat heb ik dus gedaan, met erbij een mini SD-kaartje.
Er zit Windows 10 op en er komen geregeld updates, zoals dat hoort.
Ik ben er zeer tevreden mee.
De criticus zegt dat Windows minder apps heeft dan iOS en Android en dat klopt maar het hangt ervanaf wat je nodig hebt, voor mij is het voor nu genoeg.
Groot voordeel is de fraaie integratie met W10 op PC's, dat vooral trekt mij over de streep. Ook is het systeem gebruikersvriendelijk.
De toekomstvastheid??? Moeilijk te zeggen want elk toestel met elk besturingssysteem is na ca 2 jaar verouderd al gaan de toestellen langer mee. En of en hoe Microsoft/Windows10 het op de mobiele markt volhouden is een vraag.
Geeft dat voldoende antwoord?
Mocht je meer willen weten .... ik heb er inmiddels ruime ervaring mee.
 

5 september 2016 om 21:41.
Herman99 zegt:

Dirk...bedankt voor je info. Het viel mij op dat de prijs zo gunstig was...tegenwoordig. En dat er niet zoveel apps opzitten is voor mij ook niet zo"n probleem. Als verder de specificaties in orde zijn,en ook de veiligheid(net als Apple)OK is, dan is dit wel een aanrader.
Groet,
Herman

6 september 2016 om 09:39.
DirkB zegt:

Herman, de veiligheid, van apps naar ik aanneem, is in orde. Apps komen uit de Store en de beveiliging is het microsoft account.
De specificaties van de Lumia 950 zijn zonder meer goed.

Bij Android is de Store minder streng en kun je eromheen.
Apple is ook streng met de Store maar recent is het toch misgegaan. Zoiets is nooit 100% uit te sluiten.

6 september 2016 om 22:06.
Bernadine zegt:

Ik ben op zoek naar een nieuwe telefoon. Dus even op google gezocht naar Lumia 950.
Schrok wel van de hierboven genoemde 'relatief lage prijs' van 299 euro. En dan te bedenken dat ik dus mag verwachten ieder drie jaar een nieuwe aan te moeten schaffen. Dus 100 euro per jaar. Vind ik pittig voor een AOWer. Maar zoals bekend, als je eenmaal een smartfone hebt wilt je gebruik je hem steeds meer alle mogelijkheden. Ik zoek nog wel even verder.

17 oktober 2016 om 11:05.
DirkB zegt:

Die Lumia 950 is een topmodel, het kan goedkoper. Bovendien schijnt Microsoft te stoppen met de Lumia's. Zij willen met modellen komen onder de naam Surface. Ik zou dat even afwachten.
Smartphones zijn in alle merken en prijzen te koop maar let wel op wat je ervoor krijgt.
Bij goedkope modellen is er minder apparaatgeheugen beschikbaar en minder rekenkracht. Te weinig geheugen geeft problemen als er meer apps gebruikt worden en als er updates komen, een SD-kaartje lost dat niet op. Weinig rekenkracht kan irriteren en vastlopers geven. Verder kan de camera bij simpele modellen wat tegenvallen.
Oude modellen zijn goedkoper t.o.v. nieuwe echter soms begint het dan al met een verouderde versie van het besturingssysteem en dan komt een keer de veiligheid in het geding.
Er zijn tests beschikbaar.

17 oktober 2016 om 13:03.
Bernadine zegt:

Bedankt voor de uitleg. Heb nu inderdaad een goedkope met weinig geheugen. En had gehoopt dat een sd kaartje dit zou oplossen. Inderdaad dat is enkel fijn om foto's over te zetten. En de camera is ook niet de meest beste maar stukken beter dan mijn oude digitale camera, dus nam ik voor lief. Ga nu met uw advies in gedachten verder zoeken.

18 oktober 2016 om 13:34.
DirkB zegt:

Graag gedaan en succes met de zoektocht, er is veel keuze dus dat kan een uitdaging zijn.

18 oktober 2016 om 18:31.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club