Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Afwijkend toetsenbord, wat nu?
Geplaatst op 6 november 2016 om 19:53 door Groetend

Een Surface Pro is een kruising tussen een tablet en een laptop en beter is er niet maar ... er kan een probleempje zijn. Ik laat met dit bericht even zien hoe de microsoft community functioneert. Bij vragen die de clubs ontstijgen werkt dit goed.
Via deze link (de behandeling van een probleem dat ik had) zie je hoe het werkt, en mijn toetsenbord heeft de toetsen weer op de juiste plek.
Mijn nieuwe vraag hier is nu wel: hoe krijg ik een 'é' uit mijn toetsenbord?

3 reacties
Niekie zegt:

Ik vermoed dat je gewoon (zoals alle Nederlandse Windows computers) als taal Nederlands moet kiezen en als Toetsenbord Verenigde Staten (internationaal).

Met de combinatie CTRL+ Shift kan je schakelen tussen ingestelde toetsenborden/landen.

Of bedoel je dat je die toetscombinatie wilt maken in de tekst? Deze é maak ik met de toets links naast "Enter" en daarna de " e" .

Edit: Ik zie zojuist dat je geen normaal toetsenbord bij dat ding hebt en dat is zeer hinderlijk.

Niek

6 november 2016 om 22:28.
Groetend zegt:

Het is een UK-toetsenbord dus ik heb nu een instelling Nederlands - UK. Dan kloppen de knoppen tenminste. Het gebruiken van 'é' enz is te doen door even het schermtoetsenbord te laten oppoppen maar ik hoop op een slimmer idee.

Ik heb dus enkele maanden gewerkt met de VS-indeling. Dat was te doen als ik het " teken en het @ teken verwisselde maar sommige andere tekens kon ik niet vinden.

Voor weinig tikwerk is een schermtoetsenbord prima bruikbaar maar bij veel tikwerk is een toetsenbord handiger. Ik beiden ook trouwens, als je eenmaal een aanraakscherm hebt wil je niet meer zonder.

6 november 2016 om 22:49.
Niekie zegt:

Onder de @ op je UK TB zit een klein schuin dingetje. (het heeft een naam?) Als je die 1 keer indrukt en dan de e, heb je dan geen e met een é ?
En anders die onder het < ?
Dan wel de ALT (rechts) en de 6?

Niek

6 november 2016 om 23:03.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club