Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Verschil in Batterij-capaciteit
Geplaatst op 29 december 2016 om 22:15 door doo168

Beste Mensen. Mijn huidige smartphone heeft een batterij- capaciteit van 3754 mV
De nieuwe welke ik zaterdag a.s. wil kopen heeft een capaciteit van 2.300 mAh
Is die mAh meer dan mV? Helaas mis ik die technische kennis, maar ik vond die gegevens in mijn smartphone op het scherm en van de nieuwe op de site van Samsung en zag die afkortingen.
Ik weet niet wat die afkortingen betekenen, dus vraag ik dit in deze club en hoop dat iemand het weet.
Mijn huidige smartphone is de Samsung Galaxy mini 2 GT-S6500 waarvan de batterij al zowat leegliep voordat ik ook maar iets kon doen met die smartphone, welke mij 2 jaar geleden hooguit € 60,00 kostte.
Bij BCC te Zoetermeer zag ik de Samsung Galaxy A3 2016 met Powerbank voor € 216,00.
Deze heeft dus een batterij van 2.300 mAh. Wie van u heeft hierover meer kennis en ervaring?
Ik verneem dan graag of dit een redelijk goede smartphone is. De info staat op deze link.
http://www.samsung.com/nl/consumer/mobile-phone/smartphones/smartphones/SM-A310FZKAPHN
Reacties zie ik graag in uw beschikbare tijd en ik wens u tevens een heel gelukkig hobby-2017.
Anton Doove.

2 reacties
Groetend zegt:

De Galaxy Mini 2 staat hier bij Samsung en heeft een accu-capaciteit van 1.300 mAh. Het scherm is 3,27" en hij is niet meer leverbaar.
De Galaxy A3 heeft een veel grotere accu-capaciteit van 2.300 mAh maar ook een veel groter scherm, namelijk 4,7". Het is een apparaat met mooie specificaties. De software wordt ondersteund tot eind 2017 (maar hij is veel langer te gebruiken), daarom is hij relatief goedkoop voor wat hij heeft aan specificaties. Neem dat aub mee in de afweging (leeftijd toestel versus prijs).
Het stroomverbruik wordt bepaald door de schermgrootte (dat telt als hij gebruikt wordt), het aantal apps (veel apps doen permanent iets op de achtergrond, ook in standby), en de processor.
Ook verbruikt een smartphone meer als hij met internet verbonden is via 3G/4G i.p.v. via wifi.
De grotere accu van de A3 is deels nodig voor het grotere scherm en de specificaties, daarom is moeilijk aan te geven of de accu langer mee zal gaan. Wel is de Galaxy A3 een flinke vooruitgang t.o.v. de Galaxy Mini 2.
Ik gebruik mijn (Lumia) smartphone vaak, daarom moet hij elke dag aan de lader. Dat vind ik normaal. Als ik op vakantie een slechte verbinding heb, dan moet ik ook tussendoor wel eens bijladen. Wie heel zuinig is doet misschien twee dagen met de acculading.

29 december 2016 om 23:12.
fred612 zegt:

De 3754 mV is waarschijnlijk volgens mij een leesfout voor capaciteit; mVolt is de spanning en capaciteit is in vermogen Watt's per tijd h = mA x V x H , vroeger of nu mAh. dacht ik

30 december 2016 om 11:26.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club