Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Whatsapp foto's naar desktop
Geplaatst op 1 maart 2017 om 10:20 door marloe

Het geheugen van mijn samsung galaxy grand prime is vol waardoor ik geen whatsapp berichten en emails kan binnenkrijgen. Nu wil ik meer geheugen vrijmaken door de foto's, toegestuurd met whatsappberichten op mijn desktop te zetten waarna ik ze kan verwijderen.
Kan iemand mij uitleggen hoe dat te doen?

7 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Verbind de Samsung via het kabeltje met de pc en sleep de foto's via de verkenner naar de pc.
Maak eventueel een map op de pc, waar je ze in plaatst.

1 maart 2017 om 10:36.
DirkB zegt:

Met een geheugen van 8 GB is deze smartphone wat krap bemeten alhoewel het net moet kunnen. Er kan een micro-SD kaartje in en het is in te stellen dat foto's daarop worden opgeslagen. Is dat wel ingesteld?
Als de foto's al op het SD-kaartje worden gezet en het toestel toch niets meer binnenkrijgt, dan is ook de 8 GB vol en zullen er apps van de smartphone moeten worden verwijderd om ruimte te krijgen.
Verder: waarschijnlijk is de smartphone zodanig in te stellen dat foto's automatisch naar de cloud (Googledrive bijv.) worden geupload. In dat geval kunnen ze zonder meer van de smartphone worden verwijderd, ze staan immers ook in de cloud.

1 maart 2017 om 11:40.
marloe zegt:

Kareltje, wat een nuttig antwoord was dit en zo simpel! Hartelijk dank. Was na het overzetten gelijk weer up-to-date met apps en mails.
Nog een aanvulling hierop, meegestuurde foto's in Viber ook gekopieerd en verwijderd van de telefoon. Doch die zijn nu ook van mijn tablet verdwenen, is dat normaal?
Wat betreft de opmerking van Dirk, dat cloudverhaal zegt me niet veel. Zal dit na moeten vragen aan degene die mijn telefoon heeft ingesteld. Het is inderdaad wel een lekker gevoel dat ze ook nog ergens anders staan opgeslagen. Ook voor deze tip mijn dank
m.vr.gr. Marloe

1 maart 2017 om 12:04.
Zegert zegt:

Het lijkt erop dat Viber synchroniseert tussen apparaten als daar dezelfde gebruiker op staat.
Dat verklaart dat de foto's op het andere apparaat ook weg zijn.

1 maart 2017 om 15:35.
fred612 zegt:

marloe , wat dirk zegt is via wifi hetzelfde als kareltje doet met kabel. Had je ze in de cloud opgeslagen, dat is normaal en automatisch instelbaar is mogelijk , dan had je ze nog, nu zijn ze echt helemaal weg.

1 maart 2017 om 16:19.
marloe zegt:

Veel dank voor de reacties. Ik begrijp het allemaal. Gelukkig had ik alle foto''s eerst op pc gezet voor ik ze van de telefoon verwijderde. Ze zijn er dus nog. De tip over de cloud spreekt mij erg aan maar zal dat dan eerst moeten installeren. Heb daar helaas geen kaas van gegeten. Moet wachten tot mijn computerhulp terug is en het haar vragen. Nogmaals dank voor het meedenken en tips.

1 maart 2017 om 16:29.
DirkB zegt:

Die cloud is eigenlijk gewoon een website. Voor Android meestal Googledrive. De toegang gaat met hetzelfde mailadres als wat voor de smartphone wordt gebruikt (het google-id of samsung-id als het een Samsung is). Het automatisch uploaden is in te stellen op de smartphone (in sommige Androidversies kan het echter niet). Ik weet niet of uploaden vanuit deze smartphone ook kan naar Onedrive. Voor meekijken met de desktop zou dat handiger zijn, bij Windows 10 laat de fotoapp het meteen zien en wordt er ook gesynchroniseerd.
Als dit nieuw is, is een beetje hulp inderdaad wel handig.

1 maart 2017 om 18:24.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club