Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
later
Geplaatst op 6 maart 2017 om 14:16 door yo

Hallo beste helpers
De laatste tijd gebeurt het steeds vaker dat een aan mij gestuurd whatsappbericht een paar uur later bij mij binnenkomt.. Dat kan ik dan zien aan de tijd die er altijd bijstaat.
Ik krijg dan soms daarna nog een appje met "waarom reageer je niet"
Is er ergens een instelling om dit te te herstellen ?
Mijn smartphone is een samsung galaxy 5
Alvast bedankt.
Groet Yo

5 reacties
Niekie zegt:

Als u met een prepaidkaart werkt is dat redelijk logisch. Dan werkt WA alleen als u verbonden bent met een wifi netwerk.
Is het een mobiel met een abo, dan zult u mogelijk moeten kijken bij de instellingen, omdat de mobiel dan mogelijk energie zuinig is ingesteld, zodat WA niet constant "luistert".

Niek
 

6 maart 2017 om 15:56.
DirkB zegt:

Mocht Whatsapp niet werken, dan even de app verwijderen en opnieuw installeren. Er zijn meerdere oorzaken mogelijk van vertraagd werken. Bijvoorbeeld:
- Er is geen of bijna geen bereik via het telefoonnetwerk.
- Het wifi is erg zwak of niet aanwezig; hij schakelt dan net niet /net wel over naar het telefoonnetwerk.
- Er is wel wifi maar de smartphone wacht op invullen van een code (bijv. KPN Fon komt voor). In zo'n geval blijft hij wachten en schakelt hij niet over naar dataverkeer via het telefoonnetwerk.
- Hij zit in de energiezuinige modus. In dat geval wordt alle automatische dataverkeer afgesloten. Handmatig dataverkeer lukt wél. Een smartphone gaat in die modus als de accu bijna leeg is maar hóe leeg, dat is in te stellen (meestal 20%).
Algemeen:
Indien zo ingesteld, maakt een smartphone voor dataverkeer gebruik van wifi indien mogelijk, en van het telefoonnetwerk als er geen wifi is.
Het telefoonnetwerk (3G, 4G, of minder snel) is noodzakelijk om te bellen en te SMS'en, en wordt gebruikt voor dataverkeer als er geen wifi is, mits dataverkeer in het smartphone-abonnement zit. Wifi zit niet in het abonnement.
Dataverkeer = Whatsapp, Facebook, messenger, mail, het weer, het nieuws, e.d.
Als het abonnement voor dataverkeer erg krap is, dan kan de snelheid van het dataverkeer omlaag gaan of stoppen als de limiet wordt overschreden.

6 maart 2017 om 17:29.
yo zegt:

Hartelijk dank voor beide reacties wat weer nieuwe vragen oproept.
Allereerst ....ik heb een abo en het wifi signaal is bij mij thuis prima waarmbij ook vertragingen van de whatapp berichten binnenkomen.
Ik kan helaas niets vinden bij de instellingen, over energie zuinige instellingen, zodat WA niet constant "luistert".
En mocht ik whatsapp verwijderen en opnieuw instaleren ben ik dan alle contacten kwijt ?
Groet Yo

7 maart 2017 om 13:57.
avatar
Ex-lid zegt:
Een iphone nemen.😉🤓sorry
10 mei 2017 om 16:13.
DirkB zegt:

Bij verwijderen en opnieuw installeren van whatsapp is er geen enkel contact kwijt.
Whatsapp werkt normaliter perfect op elk type toestel. Als dat niet zo is, dan ligt de reden elders zoals Niek al aangeeft, of buiten de app, bijv. in de verbinding. Of er is een beschadiging in de app, vandaar het advies weghalen/opnieuw erop zetten.

10 mei 2017 om 17:53.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club