Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Smartphone:Oproep beeindigd
Geplaatst op 15 maart 2017 om 06:44 door Georgio
Ik kan niet meer bellen. Zodra ik het nummer ingetoets heb gaat het 3 keer over om vervolgens te eindigen met het bericht "Oproep beeindigd" . Ik zit nu in het buitenland dus roaming ingeschakeld, internet verbinding is goed. Ik heb een Samaung Galaxy S4. Alvast bedankt
5 reacties
Niekie zegt:

Probeer eens:
- Instellingen -> Draadloos & Netwerken -> Meer -> Mobiele netwerken -> Voorkeursnetwerktype.
In dit keuzevak staat mogelijk géén optie geselecteerd. Kies hier LTE, danwel uw provider.

Niek

15 maart 2017 om 07:18.
DirkB zegt:

Bellen heeft niets te maken met roaming. Roaming is voor internetverkeer zoals whatsapp. Voor bellen hoeft roaming niet aan te staan.
Of wordt er gebeld via bijv. whatsapp?
Als het advies van Niek niet lukt ... zit buitenland bellen wel in het abonnement?

15 maart 2017 om 08:12.
Truus zegt:

Ook - of liever juist voor het bellen is roaming van toepassing: Roaming betekent letterlijk rondzwerven. Als je niet langer gebruik kunt maken van het mobiele netwerk van je eigen provider, wordt er via roaming 'gezworven' (gezocht) naar netwerken. Als je dus buiten bedrijf van je eigen provider bent zul je via roaming een ander netwerk moeten vinden om te kunnen bellen

15 maart 2017 om 20:03.
DirkB zegt:

Het roamingverhaal wordt niet altijd begrepen. De instelling roaming j/n op het toestel heeft uitsluitend te maken met dataverkeer. Deze instelling op de smartphone heeft niets te maken met bellen en SMS'en.
Wel wordt er bij bellen/SMS'en (en dataverkeer als roaming aan staat) in het buitenland contact gemaakt met een buitenlandse telefoonaanbieder waarmee de Nederlandse aanbieder waar het abonnement loopt een afspraak heeft. Het hangt verder van het abonnement af wat de mogelijkheden zijn.
Vraag 1 is dan: is het advies van Niekie uitgeprobeerd?
Verder: als bellen niet lukt zoals beschreven, dan kan er een storing zijn tussen de buitenlandse provider en de Nederlandse provider, of het zit niet in het abonnement of daarin staat bellen in het buitenland niet aan, of het toestel maakt contact met de verkeerde provider. Als e.e.a. wel in het abonnement moet zitten dan zou ik contact zoeken met de provider in Nederland (via een ander toestel misschien).

15 maart 2017 om 21:50.
Niekie zegt:

Ik lees deze tekst: "" Let op: u betaalt ook roamingkosten als u in het buitenland belt naar een plaatselijk nummer. Bijvoorbeeld wanneer u in het buitenland een taxi bestelt. U betaalt ook als u in het buitenland gebeld wordt. Het ontvangen van voicemailberichten in het buitenland is gratis. Maar voor het afluisteren van uw voicemail via uw mobiel in het buitenland betaalt u wel."""

Op deze website.
En hier wat wikipedia erover tikt.

Dus het lijkt er op dat bellen toch met roaming te maken heeft.

Niek

15 maart 2017 om 21:56.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club