Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Foto's op tablet
Geplaatst op 7 mei 2017 om 13:39 door CaFran
Goedemiddag.
In mijn Samsung Tablet A, modelnt. SM-T580 heb ik een micro-SD van 32G geplaatst om foto's op te zetten. Dit is prima gegaan, echter, bij het nakijken blijkt dat de foto's precies qua tijdlijn andersom staan. Ik had bv een heleboel foto's van een vakantie geplaatst, maar als ik dit album open, begint hij bij de laatste foto en eindigt bij de eerste. Ik heb het op de pc nagekeken, maar daar staan ze wel in de juiste tijdlijn. Wat heb ik fout gedaan en hoe kan ik dat wijzigen.
Dank voor de reacties
Frans
3 reacties
Groetend zegt:

Het is een instelling op de tablet, in de app die de foto's toont.
De plek waar het zit kan verschillen per tablet/androidversie/app, vaak zit het menu daarvan verborgen onder een rijtje puntjes.

7 mei 2017 om 17:01.
CaFran zegt:

Dag Dirk,
sorry voor de late reactie. Ik heb 2 app's voor foto's. De eerste is het "windmolentje. Hier zitten inderdaad recht boven 3 puntjes, echter als ik deze aanklik, dan verschijnt er een rijtje als volgt van boven naar beneden:
selecteren-indeling- dan gearceerd "nieuwe maken"en daaronder dan:
album-gedeeld album-film-animatie en collage.
Als ik "indeling" aanklik, dan komt er : dagweergave=maandweergave-jaarweergave. Ik zie niets waar ik de volgorde kan omdraaien. Ik denk ook, maar weet niet hoe ik dat kan nakijken, dat deze foto's zijn opgeslagen op het geheugen van het tablet zelf en de andere foto's op het sd-kaartje.
De andere app is de Galerij-app met het gele bloemetje erin. Deze staan vlgs mij opgeslagen op het sd-kaartje.
Het typische is echter, dat op beide app's de foto's verkeerd om staan, zodat ik zou willen concluderen, dat het niet aan de instellingen van de app's ligt, maar ergens van het tablet zelf. Ik heb de handleiding al nageplozen, maar vind daar niets op.
Ben benieuwd of je aan deze gegevens wat meer hebt.
Alvast dank voor de reactie,
Frans

12 mei 2017 om 13:29.
Groetend zegt:

Tja de foto's zijn gewoon opgeslagen, het gaat om de weergave en dat regelt de app.
Ik heb even gezocht via Google, helpt deze uitleg?

12 mei 2017 om 22:21.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club