Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Overzetten van e-boeken
Geplaatst op 26 juni 2017 om 17:39 door Georgio

Ik heb een nieuwe tablet gekocht: Samsung TabA. Helemaal blij maar...de eboeken zijn niet overgezet en ik weet niet hoe ik dat kan doen. De map wel (Aldiko) maar die is dus leeg (dit geldt voor meer mappen die op mijn oude tablet stonden, ook een Samsung Galaxy. Weet iemand raad? Alvast bedankt voor de hulp

7 reacties
limburg zegt:

Heb je de app smart switch op alle twee je tablet gedaan
die neemt alles over van je oude tablet
Heb het zelf vorige week gedaan
ik had samsung s2 naar samsung s3
Groetjes ineke

27 juni 2017 om 14:36.
Georgio zegt:

Ik ga het proberen. Bedankt

27 juni 2017 om 15:50.
TheoJ zegt:

Gebruik zelf Calibre als E-book beheer.

https://www.seniorweb.nl/software/calibre

29 juni 2017 om 12:20.
MaritaA zegt:

Ik denk dat in dit geval (vraag is: ebooks overzetten van het ene tablet naar het andere tablet, Calibre niet van nut is).
Calibre zet je op je pc en als je een tablet of e-reader aansluit op je pc, wordt via wifi de boeken die je op je Pc in calibre hebt gezet, op het aangesloten apparaat gezet.

29 juni 2017 om 13:23.
TheoJ zegt:

Dan kun je ze met Calibre er toch opzetten?

29 juni 2017 om 14:25.
MaritaA zegt:

Dan zal het toch eerst vanaf de oude tablet vanuit aldiko op de pc gezet moeten worden, dan kunnen ze naar calibre overgezet/geïmporteerd worden en dan weer naar de nieuwe tablet. Wat een omweg.
Als dat lukt, schijnt niet altijd te gaan, ivm DRM op boeken.
Dan is toch smartswitch zoals limburg noemde het meest logische en snelste, speciaal gemaakt om alles van het ene tablet naar het andere over te zetten.

Jammer dat Georgio niet meer reageert.

29 juni 2017 om 14:44.
Georgio zegt:

Ik reageer niet direct want ik moet ook nog werken maar hierbij mijn reactie. Allereerst hartelijk dank voor jullie reacties. Ik heb de smart switch geprobeerd maar helaas is dit niet gelukt. Geen idee waarom niet. Kan wellicht ook te maken hebben dat de verbinding van mijn oude tablet met internet niet goed was. Inmiddels heb ik een deel van de boeken via via weer in mijn bezit gekregen (gewoon doorgestuurd via de mail) maar ik mis er toch een aantal. Dus ga ik de suggestie van Theo uit proberen. Pin me niet vast op een paar dagen maar reactie krijgen jullie.
Groet van Georgio

29 juni 2017 om 21:42.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club