Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Opslag Galaxy tab A
Geplaatst op 26 juli 2017 om 21:53 door Rosa

Goedenavond, mijn tablet heb ik een half jaar in gebruik. Had weinig Apps en bestanden opgeslagen.Daar ik steeds een melding kreeg,dat mijn opslag bijna verbruikt was n.l. 97 of 96% en 583 MB vrij, heeft mijn leverancier een SD- kaart geplaatst: (AppMgr 111). Hij kreeg het niet voor elkaar Apps te verplaatsen naar de nieuwe opslagruimte en het lukt mij ook niet. Bij "verplaatsbare Apps" staat er één verplaatsbaar aangegeven en wel de AppMGR111 ZELF. Er is er ook de mogelijkheid bevriezen of verbergen. Wil ik bevriezen krijg ik : 235 !! apps bevriesbaar. Pik er 1 uit om te bevriezen krijg ik de keus > uitschakelen of > gedwongen stoppen. Bij het eerste komt er "bij ingebouwde app kan dit problemen geven bij andere Apps", Bij gedwongen stoppen > "kan fouten veroorzaken". Kan ik dit laatste toch doen? Bij verbergen idem dito, en daar wordt het aantal 80 aangegeven.
Wat kan ik met een aantal van Apps het beste doen dat ze geen ruimte innemen? Ik heb weinig bestanden opgeslagen. Heb ook Dropbox waarvan nog geen 10% gebruikt.
Hoe kom ik aan zo'n hoog apparaatopslag? 15,44 GB van 16,00 GB !
Nu SD-kaart 2,09MB gebruikt van 7,21 GB. Paar eigen bestanden op kunnen zetten, al weet ik niet goed hoe ik dat gedaan heb. Kan iemand mij een klein beetje wijs maken met die SD-kaart. Mijn leverancier wist ook niet hoe of wat,, ik moest maar wat proberen..Wat nu? ik heb de App van mijn eigen e-krant er al afgehaald en nog 1 of 2 eigen Apps. Maar ik ben slechtziend en is zo'n App prettig. Hopelijk kom ik er uit met jullie hulp. Vast bedankt als er raad is. groeten, Rosa

5 reacties
Groetend zegt:

16 GB hoeft niet vol te lopen door apps, daarvoor zou er voldoende ruimte moeten zijn.
Het zit eerder in opgeslagen bestanden, al dan niet gebruikt door apps.
Foto's bijvoorbeeld? Of een app met gedownloade kaarten? Downloads van PDF's?
Of als er kranten zijn gedownload, waar staan die?

26 juli 2017 om 22:51.
Rosa zegt:

Dank je wel Dirk, ik ben nog eens goed gaan zoeken in mijn bestanden. Er moet ergens een oorzaak zijn voor het vollopen. Heb dus heel weinig eigen bestanden, geen eigen Apps meer,geen foto’s meer, geen kranten en slechts 2 of 3 PDF’s gedownload.
Nu kwam ik op het volgende: onder het menu links > apparaatopslag> Android> data> daaronder vele “com.’s….android/office/ antivirus, daar blijf ik af. Daaronder > “reformatorische ereader” (mijn krant waarvan ik de app verwijderd heb)> files>( tik ik daarop komen vele HTML bestanden) dan weer links klikken op “reformatorisch”> vector (bij dit laatste komen vele genummerde mappen die ook vector heten tevoorschijn, waarin in elke map vele,vele foto’s jpg). Zou dit het euvel zijn? Mijn vraag is kan ik dit allemaal wissen? Ik heb het er al even op gewaagd om een map te wissen, maar het duurde heel lang, heb op annuleren geklikt, omdat ik niet zeker van mijn zaak ben. A.u.b. nog wat advies.Dank, gr. Rosa

27 juli 2017 om 14:24.
Groetend zegt:

Dat zou wel eens het probleem kunnen zijn.
Als het veel en grote bestanden zijn, dan kan het wissen lang duren. Probeer eens een paar foto's te selecteren (of 1) en te wissen, dan wordt duidelijk of het werkt.

En de betr. app zou de mogelijkheid moeten hebben om ervoor te kiezen dat bestanden op het SD-kaartje opgeslagen worden. Het kan ook zijn dat de app dit automatisch al gaat doen nu het kaartje erin zit.

27 juli 2017 om 17:28.
Rosa zegt:

Veel dank Dirk, het is gelukt, metgoed resultaat. Eerst 1 bestand gewist, dat lukte. Ik kon alle153 mappen in1 keer selecteren en wissen in 16 min. Daarna nog 354 bestanden + 1515 RSS bestanden verwijderd. Dat ging wel vlug.
Bij opslag staat nu 52 % gebruikt en 7,6 GB vrij. Het was 97 % verbruik. Bijna de helft verminderd! Nu maar hopen wat je schrijft over het SD-kaartje, en of ik dan ook die keus zal hebben als ik weer een App. wil downloaden en dan ook het "restafval" daar opgeslagen wordt. Maar dat weet ik nu te vinden. Zit ik met problemen betr. gebruik van het SD- kaartje zie je me wel weer verschijnen. Tot nu, nogmaals bedankt. gr.Rosa

27 juli 2017 om 20:11.
Groetend zegt:

Kijk kijk, mooi dat het is gelukt en dank voor het terugmelden!
52% gebruikt is heel netjes.
De rest is gewoon te proberen. Het SD-kaartje is 8 GB, dat is wat weinig. Bij opnieuw proberen van de app zou ik toch eens kijken naar een kaartje met meer capaciteit, 16 of 32 GB.

27 juli 2017 om 22:50.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club