Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Google Play Protect
Geplaatst op 17 augustus 2017 om 17:44 door CaFran

Goedemiddag,
in de nieuwsbrief van 10 augustus wordt de nieuwe Google Play Protect door Seniorweb aangeraden. Probleem: ik kan hem niet vinden in de Play Store. Heeft ie misschien een andere naam?
Dank voor de reactie
Frans

3 reacties
MaritaA zegt:

https://www.tabletsmagazine.nl/2017/07/uitrol-google-play-protect-begonnen-zo-wordt-android-veiliger/

Hier kan je lezen hoe je het in moet schakelen.
Het is geen App, het is een instelling

17 augustus 2017 om 19:00.
CaFran zegt:

Ik vind het vervelend, maar ik snap er niets van. Geen idee wat ik moet doen. Misschien is een stap voor stap uitleg mogelijk wat deze digibeet moet doen? Alvast dank.

18 augustus 2017 om 13:14.
MaritaA zegt:

Er staat toch in het artikel (link) wat je moet doen?

Laatste alinea uit het artikel(link):
De optie Geverifieerde Apps-sectie, die al aanwezig was in Android, is omgedoopt tot Google Play Protect, maar zal verder ongestoord zijn gang gaan. Je bereikt deze optie door naar Instellingen > Google > Beveiliging te gaan, waarna je op de optie kunt tappen. In een korte samenvatting laat het OS zien welke apps veilig zijn, welke apps er onlangs zijn gescand en welke apps je kunt uitschakelen. Later wordt het ook mogelijk app(updates) te scannen in de Updates-sectie van Google Play; die scans kun je dan handmatig uitvoeren.

Ik kan alleen maar herhalen, wat er in het artikel erg goed uitgelegd, staat. Het staat al ingeschakeld, je kan het checken of het aan staat (waar? zie vetgedrukte tekst) en dan krijg je een waarschuwing als er een onveilige app is, of als je die wil downloaden.

 

18 augustus 2017 om 13:20.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club