Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Wel of niet weg...
Geplaatst op 16 december 2013 om 16:54 door cnhvandijck
Op mijn Samsung Galaxy tab.2 10.1 tablet heb ik zowel mijn Hotmail als mijn KPNmail account staan.
Werkt prima , maar toch heb ik waarschijnlijk iets niet helemaal goed ingesteld....
Wanneer ik de binnengekomen mails gelezen heb , DELETE ( verwijderen) ik ze meestal van de tablet omdat ze ook getoond worden op onze gewone desktop PC.
Na het daarna ook weer DELETEN ( verwijderen) uit de "prullenbak" mag ik toch aannemen dat ik ze niet meer terug zal zien.
Groot is dan ook mijn verbazing als ik ( daags later ) de tablet weer opstart en naar b.v. een nieuw binnengekomen mail ga , de vorige VERWIJDERDE mails weer gewoon in mijn INBOX terug zie.
Wat moet ik nu doen om VERWIJDERDE mails ook ECHT VERWIJDERD te houden ?

graag reacties.
1 reactie
Marixius zegt:
Probleem zit hem in de KPN account die alleen POP-mail ondersteunt.
Met een IMAP account zou je dit probleem niet hebben om dat de mail dan met de server wordt gesynchroniseerd en als je met een gesynchroniseerde mail-server verbinding hebt, dan heb je op al je apparaten (PC, laptop, tablet of smartphone) dezelfde mail. Ook heb je overal toegang tot je verzonden mailtjes en adresboek.
Hoogstwaarschijnlijk heb je voor je Samsung Tablet ook een Google account aangemaakt. Op je PC kun je via de browser inloggen op je Gmail-account en bij de instellingen opgeven dat die je mail bij KPN moet ophalen. Dit Gmail account kun je dan op al je apparaten in de mail app of in Windows Live Mail instellen. Daarnaast heeft Gmail het voordeel dat je niet telkens de uitgaande SMTP-server hoeft aan te passen als je niet op een WiFi-netwerk van KPN zit. Want zit je niet op een KPN netwerk, dan kun je wel mail ontvangen, maar niet verzenden en dat is vervelend als je met je tablet op je vakantieadres niet op een KPN-netwerk zit. Daarnaast heeft het Gmail-account het voordeel dat het van jou blijft. Als je zou besluiten over te stappen van KPN naar een andere provider dan verlies je je KPN e-mailadres en dan moet je iedereen op de hoogte stellen dat je een nieuw e-mail adres hebt.
16 december 2013 om 22:48.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club