Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
Feeds op androidmobiel onderdrukken of verbergen
Geplaatst op 2 oktober 2017 om 15:37 door henk0605

Ik gebruik Google/Chrome op een Samsung S5 mini.
Sinds ca. 1 week staan er op de openingspagina feeds over van alles en nog wat. Ik wil dat niet.
Hoe kan ik dat onderdrukken of zorgen dat ik ze niet meer te zien krijg?
Via instellingen heb ik al geprobeerd om het te verwijderen. Via de keuze"niet geïnteresseerd in berichten van..... aangegeven dat ik het niet wil. Maar of dat de juiste aanpak is ? Vlgs mij zie ze later weer gewoon terug.
Weet iemand een oplossing?
B.v.d.,
Henk

23 reacties
DirkB zegt:

Een andere browser gebruiken, bijv Firefox, misschien helpt dat.

2 oktober 2017 om 17:53.
henk0605 zegt:

Uit jouw suggestie maak ik op dat dit binnen Google niet onderdrukt kan worden......?
Gebruik van Firefox levert geen probleem op voor mijn outlook.com (imap)?

2 oktober 2017 om 18:48.
BenW zegt:
Normaliter komen feeds niet zomaar tevoorschijn, maar om uw probleem goed te kunnen beantwoorden zou ik eigenlijk een screenshot van de door u geschetste situatie moeten zien.
Op uw Samsung zou dit moeten gaan door enkele ogenblikken gelijktijdig de Home-toets en de Power-toets in te drukken.
NB: Gebruikt u Google Now toevallig?
2 oktober 2017 om 19:54.
henk0605 zegt:

Bijgaand het gevraagde screenshot. Wat betreft Google Now...... ik ben het me niet bewust. Heb nu gezocht op de mobiele telefoon maar kan zo gauw niet zoiets vinden.

2 oktober 2017 om 20:30.
BenW zegt:

Uitstekend, dank u.
Aan de afbeelding zie ik dat u Google Now gebruikt als launcher. Een launcher is een gebruikersschil / grafische interface. Zo'n launcher bestaat tenminste uit 2 elementen: het homescreen en de app-drawer. Op de homescreen staan uw favoriete apps, in de app-drawer staan alle geïnstalleerde apps. Uit deze lijst kunt u eventueel uw favorieten op het homescreen zetten.
Google Now is de standaard launcher van Google. TouchWiz de standaard launcher van Samsung smartphones, deze staat ongetwijfeld op uw telefoon.
Dat u feeds ziet, komt door Google Now. Deze heeft een homescreen die bestaat uit 2 delen: het homescreen met daarop uw favorieten apps (dit kunnen meerdere schermen zijn) en de door u geschetste feedpagina. Daarop worden berichten (feeds) getoond van sites waarvan Google vermoed (op basis van uw site-bezoeken of daaraan gerelateerde) dat het uw interesse heeft. Door links c.q. rechts te swipen kunt u bladeren door de homescreen(s) en de feedpagina.
Wanneer u dit niet meer wilt zien kunt u het beste TouchWiz (weer) instellen als uw startpagina. Dit doet u door via Instellingen > Startpagina te kiezen voor TouchWiz.
Nu zijn er talloze varianten op de gebruikersinterface. U kunt deze bekijken door in de Play Store te zoeken met de term 'Launcher'. U kunt probleemloos diverse downloaden en installeren, openen, uitproberen en weer verwijderen om uit te vinden welke launcher u het meest prettig vindt.

2 oktober 2017 om 20:54.
henk0605 zegt:

Als ik mijn mobiel wil gebruiken zie ik, verdeeld over een aantal schermen de plaatjes van programmaatjes die ik veel gebruik. Rechts inde benedenhoek zie ik een plaatje met allemaal witte stippen met de naam: Apps. Dit bedoel je met "homescreen" en "app-drawer" ?
Google zal pas onlangs begonnen zijn met die feeds want eerder had ik daar geen last van. En ik kan dat dus niet onderdrukken binnen Google begrijp ik.
In de instellingen kan ik geen startpagina vinden. Ik heb 6.0.1. Er is sprake van een indeling die loopt van: snelle instellingen, verbinding, apparaat, algemeen enz. De naam Touchwiz komt nergens voor. Als ik daar in de playstore naar zoek, zie ik een plaatje waar bijstaat: geïnstalleerd en dat kan ik ook terugvinden bij dat eerder genoemde blokje met Apps. Als ik dat aanklik word ik doorverwezen naar een gebruiksaanwijzing. Onder welk onderwerp kan ik het vinden?
Als ik al een "launcher" vindt die mij bevalt, hoe installeer ik die dan en betekent dat dat Google moet worden verwijderd en welke invloed heeft dat op de de werking met de rest?
Je snapt al.... het is voor mij niet zulke gesneden koek.
Ik hoop dat je mij kunt volgen en uit de droom kunt helpen.

2 oktober 2017 om 22:09.
BenW zegt:

Oké, zoals je het nu beschrijft gebruik je al de TouchWiz interface omdat je aangeeft dat je rechtsonder een vakje met allemaal witte stippen hebt, inderdaad de app-drawer.
Je ziet de feeds van Google omdat klaarblijkelijk de functie van Google Now is ingeschakeld en niet de actieve launcher.
Zaak is dus om de functie uit te zetten. Probeer het eens op deze manier:
* Tik de app-drawer aan en zoek het programma Google (wit rondje met rood/geel/groen/blauwe G) en open deze.
* Links bovenin staan 3 streepjes, tik deze aan en kies Instellingen
* In het getoonde menu staat een optie 'Je feed'. Kies deze.
* De bovenste optie is Feed met daarachter een schuifknop. Zet deze uit.
Jouw situatie zou nu opgelost moeten zijn.

2 oktober 2017 om 22:47.
DirkB zegt:

Henk0605: ingaande op de wedervraag op mijn suggestie:
- Outlook.com is webmail (geen IMAP), het is te bereiken via elke webbrowser.
- Ik deed de suggestie zodat kan worden beoordeeld of het een instelling van Chrome betreft. Na het testje kan Firefox er weer af tenzij dit beter bevalt dan Chrome.
Maar ik vermoed dat BenWuring's suggestie al de oplossing bevat.

2 oktober 2017 om 22:52.
BenW zegt:

Dan het tweede deel van je vraag: hoe installeer ik apps.
* Open daarvoor de app Play Store
* Bovenin zie je een vak met een microfoontje. Dit is het zoekvak. Je kunt dus daarin een app zoeken.
* Daaronder zie je allerlei categorieën en aanbevolen apps. Je kunt bladeren tussen al deze mogelijkheden en zoeken naar voor jou interessante apps.
* Wanneer je een zo op het oog interessante app hebt gevonden, klik je er op en lees je de beschrijving, vooral ook de recensies van gebruikers. Tip: goede apps hebben minimaal een waardering van 4.+ (max. is 5) sterren.
* Als het interessant genoeg is, kun je het installeren door bovenin de groene knop 'Installeren' aan te tikken. Het installatieproces verloopt verder automatisch. Normaliter wordt deze 'nieuwe' app op de Homescreen geplaatst.
* Is het na uitproberen niet wat, dan kun je het verwijderen door de app afbeelding langer vast te houden totdat je een keuze krijgt. Kan ook zijn dat je daarvoor de app afbeelding naar een keuzemenu moet slepen voordat je een keuze krijgt. Kies dan voor 'verwijderen' om het van de Homescreen te verwijderen of 'de-installeren' om het volledig van je toestel te verwijderen.

2 oktober 2017 om 23:01.
BenW zegt:

Even reagerend op Dirk, Chrome heeft niets met dit probleem te maken. Los van dat kan het natuurlijk zo zijn dat Firefox prettiger in gebruik is. Dit is een gebruikersvoorkeur. Meerdere opties zijn mogelijk. Zie Play Store, zoekopdracht 'browser'.

2 oktober 2017 om 23:05.
henk0605 zegt:

Klinkt veelbelovend :-) Als ik jouw aanwijzing volg dan worden er, zodra ik Google open, gekoppelde (reclame)sites geopend. Nadat ik daar een tijdje mee bezig ben geweest ben ik zover dat ik nu een vervolgscherm krijg met Google Chrome Help, met links boven 3 streepjes, maar met andere keuzes: Google Chrome Help, Helpforum (Engelstalig) en Google Chrome.
Als ik die laatste kies kom ik op een site
https://www. google.com/intl.nl/chrome/browser/mobile/
geen 3 streepjes links boven, duidelijk niet wat jij bedoelt

(zie na plaatsing van mijn reacties pas de reacties van Dirk en Ben van 22:52, 23:01 en 23:05; ik wacht nu eerst af of mijn laatste ervaring nav het voorstel van Ben nog oplosbaar is)

2 oktober 2017 om 23:15.
BenW zegt:

Nee, inderdaad niet wat ik bedoel :)
Even voor de duidelijkheid, de app die je geopend hebt was de rood/geel/groen/blauwe G?
PS: ik heb hier (niet direct) een Samsung smartphone beschikbaar. Kan het wel simuleren door er één te 'flashen', maar daar zal ik je niet mee vermoeien. Dat duurt even. Als je daar het geduld voor hebt, wil ik het morgen wel proberen.
PS2: Oplosbaar is het zeker!

2 oktober 2017 om 23:21.
BenW zegt:

We proberen het nog even op een andere manier, vanuit het scherm waar de feeds staan.
Linksboven in het scherm staan 3 streepjes, klik daarop en zoek naar 'Je feed'.
Verder zelfde verhaal: zet bij de bovenste optie 'Feed' de schuifknop op uit.

2 oktober 2017 om 23:40.
henk0605 zegt:

Na wat doorklikken gevonden. In de kop staat "Je Feed".
Alles wat er onder staat had ik al op "uit" gezet.
De 1e keuze is databesparing, de 2e kaartgeschiedenis beheren, de 3e feedvoorkeuren resetten.
Hier heb ik op geklikt met als resultaat dat m.b.t. de kaartgeschiedenis niet lukt vanwege een netwerkfout. Voor de rest is er niets van te melden.
Geduld voor het flashen heb ik denk ik wel, ik wil er graag van af. Ik hoop alleen dat ik het kan volgen :-/

3 oktober 2017 om 00:15.
BenW zegt:

In principe zouden er nu geen feeds meer mogen volgen als de schuifknop zoals beschreven uit staat. Echter, wat je als laatste beschrijft komt niet overeen met wat ik bedoelde, maar hopelijk is het desondanks gelukt!?
Start de telefoon nu eens opnieuw op en bekijk hoe het zich gedraagt, m.n. hoe het scherm er uitziet wanneer het volledig is opgestart. Dus verder niets doen, toont het ja of nee een homescreen. Zo mogelijk daar graag een screenshot van sturen.

3 oktober 2017 om 09:16.
henk0605 zegt:

Ja, er is een homescreen. Kon de verleiding niet weerstaan om ook op G te kijken.
Zie bijgaande screenshots. Ik kan maar 1 foto meesturen (?), dus doe ik nog een 2e bericht

3 oktober 2017 om 10:43.
henk0605 zegt:

Hoort bij het bericht hiervoor

3 oktober 2017 om 10:43.
henk0605 zegt:

In aansluiting op het bericht hiervoor: ik had per ongeluk de internetverbinding van het mobieltje geheel uitgezet. Dus de opmerking over "niet bereiken" als niet gemaakt beschouwen.
Opnieuw het apparaat uitgezet en opgestart. Geeft hetzelfde beeld van het homescreen (en op G weer de gebruikelijke berichten)

3 oktober 2017 om 10:59.
BenW zegt:

Goed, het homescreen is wat de telefoon als eerste laat zien na opstarten. Zo hoort het ook. Ik zie nu ook het Google Now app icoon op het homescreen. Starten van dat programmaatje zorgt ervoor dat de feeds worden getoond. Dat er geen feeds worden getoond, komt omdat je in de voorgaande acties e.e.a. hebt uitgeschakeld.
Google Now kan sowieso op 2 manieren worden geactiveerd:
1: door de betreffende icoon aan te klikken
2: door langer de Homeknop in te drukken.
Wil je Google Now niet zien, dan dus simpelweg niet één van deze handelingen uitvoeren.

3 oktober 2017 om 11:02.
BenW zegt:

De Google Now app de-installeren kan natuurlijk ook nog. Dan ben je er helemaal van af.

3 oktober 2017 om 11:05.
henk0605 zegt:

Nog even voor mijn begrip: Google Now icoon is dat witte rondje met de gekleurde G ?
Ik gebruik dat als ik wat op internet zoek. Dus als ik dat verwijder moet ik iets anders installeren, b.v. dus dat wat je in het begin van het verhaal al noemde. Ik ga ermee aan de gang.
Ik heb zo het een en ander geleerd en meer inzicht gekregen ! Als gunstige bijkomstigheid heb ik ergens "geschiedenis wissen" gevonden en zo ontzettend veel kunnen opruimen.
Heel veel dank voor al je tijd en moeite ! Uiteraard ook dank aan Dirk Boom die als eerste de handschoen opnam.
Mijn vraag kan als afgehandeld worden beschouwd.
M.v.g., Henk

3 oktober 2017 om 11:58.
BenW zegt:

Bedankt voor de reactie en nog even een kleine aanvullende uitleg:
Die gekleurde G is inderdaad Google Now. Dit is feite een feed-pagina. Het laat dus onderwerpen m.b.t. uw interessegebied zien.
Wanneer u wilt zoeken met Google, kunt u beter de zoekbalk (dit is een widget) op het homescreen zetten. U kunt deze plaatsen door lang op het homescreen te drukken, te kiezen voor widgets en te zoeken naar de Google zoek widget (zoekvak over de gehele breedte van het scherm met microfoontje. Het gekleurde woord Google staat hierin). Deze kiezen en het staat op het homescreen. Daarna kunt u het eventueel nog verplaatsen door deze langer vast te houden en te verslepen naar de gewenste positie.
Leuk om uit te proberen: door op het microfoontje te tikken kunt u mondeling de zoekvraag inspreken. Google zoekt daarna vanzelf naar resultaten. Uit deze resultaten kunt u vervolgens kiezen door deze aan te tikken.

3 oktober 2017 om 12:13.
henk0605 zegt:

Aldus gedaan. De witte balk zou kleiner mogen zijn, maar vooruit...... Google Now is verwijderd, de balk is in gebruik genomen. Eens zien hoe het bevalt.
Nogmaals dank.

3 oktober 2017 om 14:54.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club