Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
E-reader
Geplaatst op 10 oktober 2017 om 09:02 door CaFran

Goedemorgen. Ik weet niet of ik bij de juiste club zit, maar ik heb de volgende vraag. Een kennis van mij is slechtziend, het geen langzaam erger wordt. Nu leest zij heel graag, tot nu ging het nog met een E-reader, waarbij de letters groter konden worden gemaakt. Dit wordt nu ondoenlijk, om dat er nog maar een paar woorden op de pagina staan. Is er een mogelijkheid om de E-reader rechtstreeks op de (smart)-tv aan te sluiten, zodat er weer zinnen gelezen kunnen worden? Ik heb het geprobeerd met een rechtstreekse USB verbinding op een gewone tv, maar dat gaat niet. Op een Laptop of PC gaat ook moeilijk voor haar, omdat het bedienen hiervan met haar zicht niet gaat. Is er iemand, die hier een oplossing voor heeft?
Alvast erg bedankt voor de reacties.
Frans

4 reacties
BenW zegt:

Welk merk en type e-reader heeft ze?
NB: Doorgaans heeft een e-reader niet deze mogelijkheid.

Er zou eventueel wel een alternatieve methode kunnen werken: het lezen van e-books op de laptop en deze laptop via een HDMI-kabel of bluetooth verbinden met de smart-tv. Het zichtbare beeld wordt daarmee aanzienlijk vergroot.

10 oktober 2017 om 10:20.
BenW zegt:

Om de e-books op de laptop te lezen adviseer ik het gebruik van Adobe Digital Editions of Calibre.

10 oktober 2017 om 10:21.
BenW zegt:

Schiet me overigens nog een eventuele mogelijkheid te binnen om toch de e-reader met de smart-tv te kunnen verbinden: het gebruik van een USB naar HDMI adapter (zie voorbeeld).
Vanzelfsprekend moet de USB connectie wel overeenkomen met die van de e-reader (micro-USB?). Dus, adapter aansluiten op de e-reader en verder met HDMI-kabel verbinden met de smart-tv.

10 oktober 2017 om 11:24.
CaFran zegt:

Dank voor de reactie. Gaan we uitproberen. Weet niet of mijn kennis een Smart-tv heeft.
Groet
Frans

10 oktober 2017 om 12:58.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club