Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Android-Club
google agenda op pc en mobiel
Geplaatst op 13 oktober 2017 om 18:13 door henk0605

Ik ben nieuwsgierig of dit prettig werkt. Met de installatie/realisatie ben ik al aardig ver op weg. Op de pc kan ik het programma benaderen en ook op de android telefoon. Een afspraak die ik invoer op de pc zie ik even later op de mobiel. Maar andersom niet. Ik zie 'm uiteraard wel op de smartphone, maar hij komt niet in beeld op de pc. Blijkbaar moet ik ergens nog iets aan- of uitzetten. Wie kan mij aangeven waar......
Ik wil er niet teveel tijd aan besteden, maar wellicht dat er iemand is die het herkent en zo weet hoe of wat.
B.v.d., Henk

12 reacties
BenW zegt:

Dit werkt zeker.
Ik neem aan dat uw Android telefoon is gekoppeld aan uw Gmail-account. De Google Agenda wordt daarmee automatisch met uw online (Google) agenda gesynchroniseerd.
Wanneer u het niet direct ziet, dan kunt u eventueel in de Agenda app de weergave d.m.v. de 3 puntjes rechtsboven 'Vernieuwen' of in (online) Google Agenda de weergaven d.m.v. de menu-keuze 'Menu' te kiezen voor 'Vernieuwen'.

Er zijn overigens Agenda-apps die m.i. prettiger werken. Mijn favoriet: aCalendar. Zie hier (NB: Schrik niet van het kleurgebruik. Dat is helemaal naar eigen smaak in te stellen)

PS: waarschijnlijk een overbodige opmerking, maar wanneer u in de Agenda-app een afspraak heeft gemaakt, slaat u deze wel op d.m.v. de knop 'Opslaan' rechtsboven neem ik aan?

13 oktober 2017 om 19:30.
Zegert zegt:

Ik herken hier een probleem:
Bij het invoeren van een afspraak in de agenda op de smartphone wordt deze afspraak niet 'gekoppeld' aan het gmail account maar staat in de lokale agenda.
Bij het invoeren kan gekozen worden waar de afspraak moet komen - kies hier uw Gmail adres. Dan komt het wel op de PC.
Als een afspraak lokaal staat kan dit niet worden gewijzigd.

13 oktober 2017 om 20:28.
BenW zegt:

@Zegert, voor alle andere agenda-apps klopt dit, maar niet voor de agenda-app van Google (het blauwe icoontje met nummer 31). Deze is en kan alleen maar gekoppeld worden aan het actuele Google-account.

13 oktober 2017 om 20:32.
henk0605 zegt:

Is aCalender er ook om te installeren op een desktop?

13 oktober 2017 om 20:37.
BenW zegt:

Nee, maar offline e-mailprogramma's zoals eM Client of Thunderbird kunnen ook naadloos werken met de Google-agenda. Outlook kan dat ook, maar omslachtig (iCal) en alleen met éénrichtingverkeer. Het synchroniseert met de gegevens van de online kalender, maar vanuit Outlook kun je geen gegevens wijzigen of toevoegen.

13 oktober 2017 om 20:39.
Groetend zegt:

Voor de pc: als het gmailadres in de mailapp van Windows 10 wordt opgenomen, synchroniseert de agenda-app van Windows 10 met de bijbehorende google-agenda in de cloud.
Alles standaard meegeleverd met Windows 10, heel simpel.
 

13 oktober 2017 om 21:20.
HenkW zegt:

Google agenda werkt ook goed met agenda Lightning in Thunderbird. Dus voor desktop of laptop met Android telefoon.

13 oktober 2017 om 22:03.
BenW zegt:

Aangezien de vraag ging over de kalender app op de smartphone, ben ik nu eerst even benieuwd of dat inmiddels is gelukt.

13 oktober 2017 om 23:22.
henk0605 zegt:

Heren, ik ben maar een simpele gebruiker bij wie het al gauw boven de pet gaat. Ik ga proberen te antwoorden op jullie opmerkingen.
Ben: aCalendar staat op de mobiel. Vermoedelijk door eerdere probeersels op de pc kwam er een koppeling tot stand en verschenen de testberichtjes van de pc..... Andersom gebeurde er niets: wat ik op de mobiel in de calendar zette komt niet op de pc.
Dirk: In de mailapp van W10 kan ik mijn gmailadres toevoegen. Dat doe ik in de instellingen van de app, rechtsboven, onder accounts beheren, bij het + teken? Maar dan gaat het naar een agenda in de cloud? Heb ik daar een agenda? Hoor ik graag nog een reactie van je.
Redelijk recent heb ik wat problemen gehad met de werking van de pc, die begonnen nadat ik Thunderbird had geinstalleerd (naast mijn outlook.comadres). Het kan kan best zijn dat ik iets niet helemaal goed heb gedaan. Verwijderen en systeemherstel brachten uitkomst. Dus begin ik liever niet meer aan Thb.
Ik heb nu wel ontdekt hoe de wisselwerking is van de agenda van outlook.com tussen pc en mobiel. Dat kan goed dienen voor wat ik nodig heb. In de bijlage heb ik nog een plaatje met 2 vragen.
Nu reeds de heren bedankt voor hun reacties.

14 oktober 2017 om 19:30.
Groetend zegt:

Dag Henk.
Soms denk ik: je kunt beter even naast elkaar zitten ....
Ik dacht (wegens de suggesties van dhr Wuring) dat de agenda in Google zou staan maar nu vermoed ik dat deze in outlook.com zit en synchroniseert met de pc, klopt dat?
Als dit zo is, dan lijkt het mij wenselijk dat deze agenda gaat synchroniseren met de tablet, die daarop dan ingesteld moet worden.
Betr de vraag 'toevoegen gmail in mailapp': dat kan evt in de mailapp, via instellingen, dan accounts, en vervolgens via het + teken van 'account toevoegen'. Maak de voorkeuze 'google', daarna mailadres en wachtwoord invullen (de instellingen vindt hij automatisch). Kijk daarna bij het mailadres even de 'synchronisatieopties' na.
Helpt dit?

14 oktober 2017 om 21:19.
BenW zegt:

Kleine aanvulling: de afbeelding toont inderdaad een koppeling met het outlook-account. Mijn opmerkingen gingen over het Google account (Gmail) die in de Google-app automatisch gekoppeld is aan het gmail-account, maar bij alle andere agenda-aps handmatig gekoppeld moet worden. Dus inderdaad zoals Dirk aangeeft.

14 oktober 2017 om 21:24.
henk0605 zegt:

De verwarring wordt waarschijnlijk door mij gesticht...... In Chrome, in de puntjes rechtsboven, komt een icoon met 31 en het woord agenda in beeld. Daarop geklikt: een agenda.
Hoe toe te voegen aan de gmailmap is nu helder. Maar lijkt me niet meer nodig nu de agenda in outlook.com goed synchroniseert tussen pc en smartphone. Uiteraard bewaar ik jouw aanwijzingen voor het geval ik het op een later tijdstip nog wil proberen omdat de outlook-agenda niet bevalt.
Ik beschouw mijn vraag als afgehandeld en dank de heren nogmaals voor hun moeite en bijstand.

15 oktober 2017 om 16:46.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Android-Club?
Android-Club